Thursday, April 18, 2024

Cum au ajuns fratii Todoran din Mures sa vanda telemea de Ibanesti de 6 mil. € pe an

Must Read

Fraţii Mircea şi David Todoran au construit în co­muna Ibăneşti din judeţul Mureş un business în industria laptelui care a ajuns la vânzări de 6 milioane de euro, 110 angajaţi şi contracte cu marile lanţuri de retail.

Într-o industrie dominată de multinaţionale, cei doi antreprenori au reuşit să raporteze profit în fiecare an din 2009 încoace, chiar dacă marjele sunt foarte mici, iar anul trecut şi-au majorat vânzările cu 25% faţă de 2014.

„Materie primă şi forţă de muncă avem suficiente, numai să putem vinde. Noi încercăm cu toată puterea să încurajăm producţia românescă de lapte şi să procesăm numai lapte din zonă. Nu schimbăm laptele românesc cu cel din Polonia sau Ungaria pentru că are calităţi deosebite, este fără îngrăşăminte chimice. Asta o facem şi din patriotism local“, a spus Mircea Todoran, unul dintre cei doi administratori ai companiei Mirdatod care deţine „Telemeaua de Ibăneşti“.

„Telemeaua de Ibăneşti“ a obţinut la jumătatea lunii martie protecţie şi recunoaştere la nivelul UE ca produs cu „Denumire de Origine Protejată“, fiind cel de-al treilea produs românesc recunoscut la nivelul Europei, după „Salam de Sibiu“ şi „Magiunul de Prune de Topo­loveni“, un demers care a fost finalizat de către reprezentanţii companiei Mirdatod în cinci ani.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x