Friday, March 29, 2024

Familia Rockefeller renunta la industria petroliera pe baza careia si-a cladit averea

Must Read

Descendenţii lui John D. Rockefeller şi-au vândut acţiunile deţinute la compania Exxon Mobil şi intenţionează să renunţe la toate celelalte investiţii din sectorul combustibililor fosili, cea mai recentă mişcare împotriva industriei pe baza căreia familia Rockefeller şi-a clădit averea, scrie Bloomberg.

Rockefeller Family Fund a ajuns la concluzia că “nu există nicio logică sănătoasă” în a desfăşura explorări petroliere în condiţiile campaniilor plănuite de guverne împotriva emisiilor de dioxid de carbon, potrivit unei declaraţii a fundaţiei filantropice cu sediul în New York .

Fondul a luat în vizor Exxon, cea mai mare companie de explorare petrolieră a lumii după valoarea de piaţă, din cauza “comportamentului imoral” al acesteia, o referire la o serie de articole publicate de InsideClimate News anul trecut care acuză Exxon că a avut informaţii privitoare la încălzirea globală încă din anii ’70 şi le-a ascuns de investitori.

4-actionari-kpmg

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x