Foraj Sonde Craiova ofera actionarilor un randament al dividendului de 6,6%

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Conducerea Foraj Sonde Craiova (FOSB), companie românească de foraj pentru industria de petrol şi gaze, le propune ac­ţio­narilor distribuţia, prin acordare de dividende, a 9 milioane lei din profitul firmei în anul 2015.

Dividendul brut pe acţiune urmează să fie de 0,014 lei, echivalentul unui randament de 6,6%, similiar celui de anul trecut.

Foraj Sonde Craiova este controlată de fraţii Cristescu din Timişoara, care deţin cumulat 94,5% din companie.

Acţionarul majoritar, omul de afaceri Marius Cristescu, va încasa 6,3 milioane de lei, iar fratele acestuia, Emil Cristescu, care deţine 24,5% din companie, va primi 2,21 milioane lei, restul acţionarilor urmând să împartă cei aproximativ 400.000 de lei rămaşi.

Scăderea accentuată a preţului petrolului pe pieţele internaţionale a contribuit la încetinirea întregii industrii, majoritatea companiilor raportând cifre mai proaste faţă de anii precedenţi. Conform rezultatelor semestriale, Foraj Sonde Craiova a înregistrat o cifră de afaceri cu 21% mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatele financiare pe întreg anul 2015 nu au fost încă date publicităţii.

Capitalizarea bursieră a Foraj Sonde Craiova este în prezent de 134 milioane lei (30,4 milioane euro), acţiunile companiei înregistrând o scădere de 4,55% în ultimele şase luni, fiind tranzacţionate în prezent la o cotaţie de 0,21 lei/acţiune. Conform ultimelor date de pe Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile fraţilor Cristescu valorează aproximativ 28,5 milioane de euro.



Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.