Thursday, June 8, 2023

Foraj Sonde Craiova ofera actionarilor un randament al dividendului de 6,6%

Must Read

Conducerea Foraj Sonde Craiova (FOSB), companie românească de foraj pentru industria de petrol şi gaze, le propune ac­ţio­narilor distribuţia, prin acordare de dividende, a 9 milioane lei din profitul firmei în anul 2015.

Dividendul brut pe acţiune urmează să fie de 0,014 lei, echivalentul unui randament de 6,6%, similiar celui de anul trecut.

Foraj Sonde Craiova este controlată de fraţii Cristescu din Timişoara, care deţin cumulat 94,5% din companie.

Acţionarul majoritar, omul de afaceri Marius Cristescu, va încasa 6,3 milioane de lei, iar fratele acestuia, Emil Cristescu, care deţine 24,5% din companie, va primi 2,21 milioane lei, restul acţionarilor urmând să împartă cei aproximativ 400.000 de lei rămaşi.

- Advertisement -

Scăderea accentuată a preţului petrolului pe pieţele internaţionale a contribuit la încetinirea întregii industrii, majoritatea companiilor raportând cifre mai proaste faţă de anii precedenţi. Conform rezultatelor semestriale, Foraj Sonde Craiova a înregistrat o cifră de afaceri cu 21% mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatele financiare pe întreg anul 2015 nu au fost încă date publicităţii.

Capitalizarea bursieră a Foraj Sonde Craiova este în prezent de 134 milioane lei (30,4 milioane euro), acţiunile companiei înregistrând o scădere de 4,55% în ultimele şase luni, fiind tranzacţionate în prezent la o cotaţie de 0,21 lei/acţiune. Conform ultimelor date de pe Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile fraţilor Cristescu valorează aproximativ 28,5 milioane de euro.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume. Ce avere are miliardarul american

Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume, trecând de la 1 iunie înaintea lui Bernard...
- Advertisement -

More Articles Like This