Thursday, August 11, 2022

Investitorii institutionali romani detin 72% din actiunile BVB

Must Read

Bursa de Valori Bucureşti (simbol bursier BVB) a făcut publice date privind structura acţionariatului lor în data de 11 martie 2016. Conform raportului publicat de aceştia 72,2% din acţiuni sunt deţinute de acţionari instituţionali romăni, câtă vreme un procent de doar 14,1% este format din acţionari instituţionali străini.

Conform datelor de pe piată principalii acţionari români sunt SIF-urile şi fondurile de pensii, iar cel mai mare acţionar străin este BERD(Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare). BERD care este unul dintre cei mai mari creditori ai României, cu o expunere ce depăşeşte un milliard de euro este şi principalul actionar al Băncii Transilvania(simbol bursier TLV).

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a avut la privatizarea BCR un profit de aproximativ 1,5 miliarde de euro.

Persoanele fizice deţin cumulate un procent de 13% din Bursa de Valori Bucureşti, iar persoanele fizice străine deţin un procent infim de doar 0,56% din totalul acţiunilor bursei româneşti.

- Advertisement -

Numărul total de deţinători de acţiuni ale BVB este de 1311, aceştia deţinând un număr cumulat de aproximativ 7,67 milioane de acţiuni. Capitalizarea bursieră a Bursei de Valori Bucureşti este de 208,7 milioane de lei.

Profitul net al bursei a fost de 7 milioane de lei pe anul 2015, cu 41% în scădere faţă de anul precedent, iar dividendul per titlu pentru exerciţiul financiar din 2014 a fost de 1,45 lei, cu 19% mai mic faţă de dividendul pentru exerciţiul financiar din 2013, care a avut o valoare de 1,77 lei/acţiune.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Muniție românească trimisă în Ucraina. Primele imagini cu obuzele de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni au primit obuze fabricate în România de...
- Advertisement -

More Articles Like This