Ministrul Comunicatiilor: Posta ar trebui sa se finanteze inclusiv prin piata de capital

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, spune că necesarul de investiții al Poștei Române depășește nivelul prin care finanțarea se poate face doar prin credit. “Eu, personal, sunt adeptul unui IPO, al unei listări.”

Pentru Poșta Română este în curs o alcătuire a foii de parcurs pentru 5-7 ani, care are în vedere inclusiv finanțarea prin bursă, spune Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale. “Suntem în etapa de elaborare a unei noi strategii”, a declarat acesta, astăzi, în cadrul evenimentului New Market, organizat de Wall-Street.ro.

Planul are în vedere și contractarea pe termen scurt a unor împrumuturi, însă necesarul de finanțare depășește ceea ce se poate finanța doar prin credit, astfel încât compania să păstreze un raport bun între capital și datorie. “Poșta are nevoie de investiții uriașe”, a afirmat Bostan.

Acesta este contextul în care ministrul se declară adeptul unei oferte publice primare la Poșta Română în vederea listării la Bursa de Valori București. Totuși, nu poate trece peste ce spune consultantul și celălalt acționar. Deocamdată, statul nu poate face un demers în vederea listării, întrucât nu poate veni în fața investitorilor cu o companie care are încă 30% din venituri incerte, a mai spus Bostan.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.