Thursday, June 30, 2022

O companie listata la bursa plateste dividende cu randament de 40%

Must Read

Acţiunile Utilaj Greu Murfatlar (simbol bursier UTGR), tranzacţionate pe sistemul alternativ al bursei, au crescut în şedinţa de tranzacţionare de azi, 10 martie, cu 82,65% până la o cotaţie de 4 lei/unitate.

Avansul acţiunilor are loc în contextul în care conducerea companiei a anunţat că vrea să distribuie dividende de 1,082 milioane de lei din contul de rezerve. Astfel ar rezulta un dividend brut pe acţiune 1,6 lei/unitate, echivalent unui randament al dividendului de 40%. Acesta este unul dintre cele mai mari randamente ale dividendului înregistrate de o companie pe bursa locală. Propunerea de dividend ar urma să fie aprobată de acţionari în AGA din 14 aprilie.

Societatea nu mai are derulează activităţi de producţie ci îşi închiriază activele. În 2014, compania a raportat afaceri de 2,4 milioane de lei în scădere faţă de anul precedent, şi pierderi de circa 361.000 de lei, mai mici decât cele din 2013. Este pentru prima oară în ultimii cinci ani când compania are în plan să distribuie dividende. În ultimii ani societatea nu a distribuit dividende către acţionari, înregistrând piederi cumulate în valoare de peste 800.000 de lei.

- Advertisement -

Compania Utilaj Greu Murfatlar are o capitalizare bursieră de 2,7 milioane de lei. Acţionarul majoritar al companiei este SIF Transilvania cu o participaţie de 70,3% din capital, restul fiind deţinut de investitori la bursă. SIF-ul va încasa dividende în valoare brută de circa 750.000 de lei.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Sondaj: Majoritatea românilor consideră că aveau o viaţă mai bună în comunism

Datele colectate arată că 69,8% dintre români consideră că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcţie greşită şi doar...
- Advertisement -

More Articles Like This