Tuesday, July 23, 2024

Prebet Aiud propune acordarea de dividende cu un randament de 4%

Must Read

Compania Prebet Aiud (simbol bursier PREB), care se ocupă cu producţia de prefabricate din beton, a propus acordarea unui dividend de 0,011 lei per titlu, ceea ce înseamnă că circa 501.000 de lei vor merge către acţionari.

Valoarea dividendelor ce urmează a fi distribuite reprezintă 63,8% din profitul raportat anul trecut. Randamentul dividendelor în acest caz este de 4%, luând în considerare cotaţia de ieri, când acţiunile Prebet s-au tranzacţionat cu preţul de 0,272 lei per titlu.

În comparaţie cu dobânda medie anuală la depozitele bancare pe 2015, care a fost de 1,3%, randamentul acţiunilor Prebet este de 3 ori mai mare.

Prebet Aiud a realizat în exerciţiul financiar de pe anul 2015 un profit net de aproximativ 785.000 de lei, după ce în anul trecut a înregistrat pierderi de 327.000 de lei. Compania a reuşit să treacă pe profit în 2015 după ce veniturile au urcat cu 16%, până la 26,74 milioane de lei. Odată cu veniturile au crescut însă şi cheltuielile, cu circa 10%, până la 25,74 milioane de lei.

- Advertisement -

Acţionarii majoritari ai SC Prebet Aiud SA sunt Hagea Liviu, cu 30,8% din acţiuni, şi salariaţii companiei, care deţin 15% din acţiuni. Capitalizarea bursieră a companiei este de 12 milioane de lei, iar în ultimul an acţiunile companiei s-au apreciat cu 40,21%, în anul curent aprecierea fiind de 22,12%.

Prebet Aiud produce elemente prefabricate pentru căi de comunicaţii feroviare, structure rutiere sau diverse tipuri de construcţii şi stâlpi centrifugaţi.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Strategii de investitii pasive – ETF BET Patria-Tradeville & ETF Energie Patria-Tradeville

Putem imparti investitiile financiare, la bursa sau in fonduri de investitii, in doua categorii din punct de vedere al...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x