Wednesday, November 29, 2023

Raport ISIS: Cel putin 90 de kamikaze asteapta ordine de atac

Must Read

Cel putin 90 de teoristi islamisti s-au infiltrat printre refugiatii veniti in ultimul an in Europa din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, se arata intr-un raport al Ministerului de Interene al Frantei. Conform oficialilor de la Paris , acestia sunt dispusi sa fie kamikaze si asteapta doar ordine pentru a ataca.

In raport este citata o apropiata a „creierului” atentatelor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, ucis intr-o operatiune a fortelor de ordine din Paris.

Raportul de 55 de pagini se concentreaza pe pregatirea tehnica a teroristilor si pe tehnicile de criptare folosite pentru a nu fi prinsi.

In ceea ce priveste bombele folosite, se pare ca Statul Islamic a trimis experti din Siria in Europa pentru a le fabrica. Ei au folosit materiale usor de obtinut, dar foarte eficiente.

- Advertisement -

Raportul mai sugereaza ca lipsa controalelor la frontiere le-au permis teroristilor sa se misse liber prin Europa, fara a trezi vreo suspiciune. In plus, faptul ca guvernele nationale nu au colaborat si nu au facut schimb de informatii au facilitat disparitia jihadistilor de pe radare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Top cele mai cunoscute 70 de citate ale celebrului investitor Charlie Munger

Un investitor american remarcabil este Charlie Munger. Pe lângă faptul că este prieten și partener al guruului de investiții...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x