Friday, April 19, 2024

Romcarbon Buzau distribuie catre actionari dividende cu randament de 6%

Must Read

Romcarbon Buzău va acorda dividende însumând 2,24 milioane lei, din profitul net de 6,39 milioane lei obținut anul trecut. Randamentul net al dividendului este de 6%.

Puțin peste 30% din profitul net de 6,39 milioane lei al Romcarbon Buzău (ROCE) va fi distribuit sub formă de dividende. Valoarea dividendului brut anunțat de companie este de 0,0085 lei/acțiune, care raportat la prețul de închidere de ieri de 0,134 lei/acțiune al titlurilor companiei oferă un randament net marginal peste 6%.

Cea mai mare parte a câștigului pe 2015, respectiv 4,10 milioane lei, va trece la capitolul “alte rezerve” conform propunerii din convocatorul pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 28 aprilie, în timp ce abia 1,97 milioane lei merge către acționari sub formă de dividende, căruia i se adaugă, până la 2,24 milioane lei, o sumă de bani din câștigul aferent anului 2014 rămasă nedistribuită.

Data de înregistrare este 14 octombrie, în timp ce plata dividendelor ar urma să se facă abia pe 26 octombrie.

- Advertisement -

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor programată pentru aceeași zi, societatea solicită acționarilor apropunerea expunerii bancare de 16,18 milioane euro și 6,14 milioane lei.

Romcarbon, firmă cu activitate în doeniul maselor plastice și a procesării deșeurilor, este controlată prin intermediul unor companii nerezidente de omul de afaceri taiwanez Hung Ching Ling și la actuala cotație de piață are o capitalizare bursieră de 35,39 milioane lei (7,92 milioane lei).

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x