SIF Moldova cere raport de evaluare la Luceafarul Bacau

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

SIF Moldova (SIF2) a cerut consiliului de administraţie al societăţii Luceafărul (MEBY), ce administrează centrul comercial cu acelaşi nume din Bacău, să iniţieze demersurile la Oficiul Registrului Comerţului Bacău în vederea desemnării expertului autorizat independent care să stabilească preţul ce urmează a fi plătit de către societate pentru acţiunile deţinute de acţionarii care şi-au exercitat dreptul de retragere din societate.

La începutul lunii martie, SIF Moldova a obţinut la Curtea de Apel Băcău nulitatea absolută a hotărârii luate de acţionarii centrului comercial Luceafărul din Bacău privind transferul pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, compania fiind obligată să se delisteze, iar acţionarii minoritari care au votat împotriva transferului să primească ofertă de retragere.

SIF Moldova deţine un pachet de 24,6% din capitalul magazinului. Cel mai mare acţionar este Vasile Chiţac, fost primar al Bacăului, cu o deţinere de 61,7% din capital. Din noiembrie 2015, magazinul are activitatea suspendată de inspectorii ISU. Cel mai recent, acţiunile MEBY s-au tranzacţionat pe 14 septembrie 2015 la o cotaţie de 10 lei/unitate. Capitalizarea bursieră a companiei este de 2,7 mil. lei.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.