Friday, June 9, 2023

Stefan Vuza prelungeste mandatul boardului Chimcomplex Borzesti

Must Read

Acţionarii combinatului chimic Chimcomplex Borzeşti (sim­bol bursier CHOB), controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, au fost convocaţi în adunarea generală pe 11 aprilie pentru a alege noii administratori ai firmei, fiind propusă pre­lungirea mandatelor actualilor membri. Virgiliu Băncilă, actualul preşedinte al companiei, este propus pentru pre­lun­girea cu patru ani a mandatului.

Vuza deţine indirect 83,8% din acţiunile Chimcomplex, prin firma A2 Impex, iar 12,89% din titluri se află în posesia statului. Chimcomplex are o capitalizare de 78 mil. lei pe bursă, preţul unei acţiuni urcând uşor în şedinţa de miercuri, la o medie de 0,6 lei/titlu.

Membrii consiliului de administraţie vor fi aleşi cu mandat de patru ani, acţionarii ur­mând să voteze şi nivelul indem­ni­zaţiei aces­tora, potrivit unui raport al com­paniei remis BVB. Pe 14 martie va avea loc o AGA extraor­dinară pentru aprobarea participării la procesul de achiziţionare a acti­velor Olcthim SA şi/sau a părţilor sociale ale Oltchim SPV SRL, singur sau în orice formă de asociere cu potenţiali investitori, şi achiziţia aces­tora în măsura în care Chimcomplex Borzeşti câştigă lici­taţia în acest sens, inclusiv în schimbul unui preţ care de­pă­şeşte 20% din totalul activelor imobilizate ale societăţii, mai puţin creanţele.

- Advertisement -

Acţionarii trebuie să aprobe în aceeaşi AGEA atragerea de către Chimcomplex a unor împrumuturi în vederea completării fondurilor necesare achiziţionării Oltchim, prin contractarea unor credite în valoare maximă de 95 mil. euro.

Omul de afaceri Ştefan Vuza a pierdut în 2012 licitaţia pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, care a fost câştigată de Dan Diaco­nescu, dar Oltchim a rămas ne­pre­luat, pentru că Diaconescu nu a venit cu banii pe care i-a promis.

Combinatul chimic deţinut de Vuza este principalul concurent de pe plan intern al Oltchim Râmnicu Vâlcea. Dacă în ultimii ani afacerile Oltchim au scăzut, vânzările Chimcomplex au cunoscut o creştere importantă, ajungând în 2014 la 187 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de anul precedent. Profitul net al societăţii a fost în 2014 de 4 milioane de lei.Stefan Vuza, Chimcomplex, Borzesti, mandat,Oltchim, CHOB, OLT

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume. Ce avere are miliardarul american

Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume, trecând de la 1 iunie înaintea lui Bernard...
- Advertisement -

More Articles Like This