Tuesday, March 19, 2024

Stefan Vuza prelungeste mandatul boardului Chimcomplex Borzesti

Must Read

Acţionarii combinatului chimic Chimcomplex Borzeşti (sim­bol bursier CHOB), controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, au fost convocaţi în adunarea generală pe 11 aprilie pentru a alege noii administratori ai firmei, fiind propusă pre­lungirea mandatelor actualilor membri. Virgiliu Băncilă, actualul preşedinte al companiei, este propus pentru pre­lun­girea cu patru ani a mandatului.

Vuza deţine indirect 83,8% din acţiunile Chimcomplex, prin firma A2 Impex, iar 12,89% din titluri se află în posesia statului. Chimcomplex are o capitalizare de 78 mil. lei pe bursă, preţul unei acţiuni urcând uşor în şedinţa de miercuri, la o medie de 0,6 lei/titlu.

Membrii consiliului de administraţie vor fi aleşi cu mandat de patru ani, acţionarii ur­mând să voteze şi nivelul indem­ni­zaţiei aces­tora, potrivit unui raport al com­paniei remis BVB. Pe 14 martie va avea loc o AGA extraor­dinară pentru aprobarea participării la procesul de achiziţionare a acti­velor Olcthim SA şi/sau a părţilor sociale ale Oltchim SPV SRL, singur sau în orice formă de asociere cu potenţiali investitori, şi achiziţia aces­tora în măsura în care Chimcomplex Borzeşti câştigă lici­taţia în acest sens, inclusiv în schimbul unui preţ care de­pă­şeşte 20% din totalul activelor imobilizate ale societăţii, mai puţin creanţele.

Acţionarii trebuie să aprobe în aceeaşi AGEA atragerea de către Chimcomplex a unor împrumuturi în vederea completării fondurilor necesare achiziţionării Oltchim, prin contractarea unor credite în valoare maximă de 95 mil. euro.

- Advertisement -

Omul de afaceri Ştefan Vuza a pierdut în 2012 licitaţia pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, care a fost câştigată de Dan Diaco­nescu, dar Oltchim a rămas ne­pre­luat, pentru că Diaconescu nu a venit cu banii pe care i-a promis.

Combinatul chimic deţinut de Vuza este principalul concurent de pe plan intern al Oltchim Râmnicu Vâlcea. Dacă în ultimii ani afacerile Oltchim au scăzut, vânzările Chimcomplex au cunoscut o creştere importantă, ajungând în 2014 la 187 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de anul precedent. Profitul net al societăţii a fost în 2014 de 4 milioane de lei.Stefan Vuza, Chimcomplex, Borzesti, mandat,Oltchim, CHOB, OLT

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x