Sunday, April 2, 2023

Stirom Bucuresti plateste dividende cu un randament de 11%

Must Read

Conducerea producătorului de sticlă Stirom (STIB) a propus distribuţia unui dividend brut pe acţiune de 0,941 lei din profitul realizat de companie anul trecut, echivalent unui randament de 11%.

Suma totală propusă spre distribuţie este de 15,3 milioane de lei, respectiv 93% din profitul net raportat de companie în 2015. Raportat la distribuţia de anul trecut, dividendul propus în acest an este de trei ori mai mare, în condiţiile în care profitul companiei a avansat anul trecut cu doar 77%.

Mare parte din dividende vor fi încasate de grupul elen Yioula Glassworks, care deţine indirect 93% din capitalul companiei. Acţionarii trebuie să aprobe propunerea de dividend în AGA din 15 aprilie.

Tot atunci, acţionarii vor mai vota bugetul de venituri şi cheltuieli pentru exerciţiul financiar 2016, programul de investiţii, stabilirea remuneraţiei administratorilor în anul 2016 şi alegerea unui nou membru în consiliul de administraţie, după demisia lui Dimitrios Dentsas.

- Advertisement -

Acţiunile STIB sunt puţin lichide, cea mai recentă tranzacţie având loc pe 23 februarie la o cotaţie de 8 lei/titlu. Capitalizarea bursieră a companiei este de 130 mil. lei, la venituri de 250 milioane de lei anul trecut.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Fraţii Tate vor fi eliberaţi. Cei 2 rămân în arest la domiciliu 30 de zile

Fraţii Tristan şi Andrew Tate vor fi eliberaţi arestul preventiv, în urma unei decizii luate, vineri seara, de Curtea...
- Advertisement -

More Articles Like This