Friday, October 7, 2022

Un fond de investitii al Bancii Transilvania a iesit din business-ul Napochim pentru 5 mil. lei

Must Read

Fondul închis de investiţii BT Invest 1, administrat de societatea BT Asset Management, parte din grupul financiar Banca Transilvania, a ieşit din acţionariatul societăţilor Napochim Imobiliare (NCHI) şi Napochim SA (NACH), prin vânzarea pe 28 martie a câte 25% din capitalul celor două firme, pentru o sumă cumulată de 5,27 milioane de lei.

Pachetele de acţiuni au fost cumpărate de către două firme controlate de Mihai Dan Pitic, preşedintele Napochim SA şi Napochim Imobiliare. Cele două firme controlate de preşedintele Napochim şi Napochim Imobiliare sunt Ax Perpetuum Impex, care în urma tranzacţiei de achiziţie şi-a majorat deţinerea la peste 50% din capitalul Napochim Imobiliare, şi Smart Furniture, care în urma tranzacţiei deţine 25% din Napochim SA.

În urma tranzacţiilor, preţul acţiunilor Napochim SA a crescut marţi cu 61,04% iar preţul acţiunilor Napochim Imobiliare (NCHI) a crescut cu 14%.

Goia Gabriel, director general adjunct în cadrul BT Asset Management, care a deţinut acţiuni în cadrul celor două companii, s-a retras şi el prin vânzarea acţiunilor pe care le deţinea, respectiv 125 de titluri în cadrul Napochim(NACH) şi 375 de titluri în cadrul Napochim Imobiliare(NCHI).

- Advertisement -

Napochim Imobiliare provine din divizarea producătorului de mase plastice Napochim Cluj-Napoca. Compania are în plan să dezvolte un complex comercial şi rezidenţial cu peste 200 de apartamente, pe un teren situat în centrul Clujului.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

1969 de sticle aniversare pictate manual, în modele unicat, au fost lansate pentru deținătorii avatarelor digitale BRANSYLVANIA NFTs

Distileriile Bran este prima distilerie din lume care și-a lansat propria colecție de tokenuri virtuale non-fungibile (NFT-uri), în luna...
- Advertisement -

More Articles Like This