Un fond de investitii al Bancii Transilvania a iesit din business-ul Napochim pentru 5 mil. lei

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Fondul închis de investiţii BT Invest 1, administrat de societatea BT Asset Management, parte din grupul financiar Banca Transilvania, a ieşit din acţionariatul societăţilor Napochim Imobiliare (NCHI) şi Napochim SA (NACH), prin vânzarea pe 28 martie a câte 25% din capitalul celor două firme, pentru o sumă cumulată de 5,27 milioane de lei.

Pachetele de acţiuni au fost cumpărate de către două firme controlate de Mihai Dan Pitic, preşedintele Napochim SA şi Napochim Imobiliare. Cele două firme controlate de preşedintele Napochim şi Napochim Imobiliare sunt Ax Perpetuum Impex, care în urma tranzacţiei de achiziţie şi-a majorat deţinerea la peste 50% din capitalul Napochim Imobiliare, şi Smart Furniture, care în urma tranzacţiei deţine 25% din Napochim SA.

În urma tranzacţiilor, preţul acţiunilor Napochim SA a crescut marţi cu 61,04% iar preţul acţiunilor Napochim Imobiliare (NCHI) a crescut cu 14%.

Goia Gabriel, director general adjunct în cadrul BT Asset Management, care a deţinut acţiuni în cadrul celor două companii, s-a retras şi el prin vânzarea acţiunilor pe care le deţinea, respectiv 125 de titluri în cadrul Napochim(NACH) şi 375 de titluri în cadrul Napochim Imobiliare(NCHI).

Napochim Imobiliare provine din divizarea producătorului de mase plastice Napochim Cluj-Napoca. Compania are în plan să dezvolte un complex comercial şi rezidenţial cu peste 200 de apartamente, pe un teren situat în centrul Clujului.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.