Un ordin agresiv de vanzare a prabusit pentru cateva minute actiunile Fondulul Proprietatea cu peste 7%

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Cu aproximativ 1 milion de acțiuni FP un vânzător a doborât cotația Fondului Proprietatea către un minim intraday de 0,72 lei/acțiune, din zona referinței de 0,78 lei/acțiune unde s-a regăsit în primele 3 ore de tranzacționare. Revenirea a fost imediată, titlurile FP urcând înapoi în zona de 0,77 lei/acțiune.

A fost un investitor care și-a pierdut răbdarea sau un “deget gras” care a introdus un ordin cu un zero în plus? Titlurile Fondului Proprietatea (FP) s-au prăbușit preț de câteva minute cu peste 7% în jurul orei 13.30, în condițiile aruncării în piață a aproximativ 1 milion de titluri.

Dacă în primele 3 ore de tranzacționare titlurile Fondului s-au tranzacționat în jurul referinței ședinței anterioare de 0,778 lei/acțiune, ordinul agresiv a trecut prin mai multe niveluri de preț, atingând chiar și un minim intraday de 0,72 lei/acțiune, reprezentând o scădere zilnică de 7,45%.

Cotația a revenit în alte câteva minute către zona de 0,77 lei/acțiune, unde se regăsesc și la ora 14.00, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest. Este o indicație a regrupării rapide a cumpărătorilor. Deocamdată aceștia tatonează piața să vadă dacă a fost vorba despre o eroare de transmitere a ordinului sau chiar este un vânzător agresiv. Ordine de cumpărare de 2,22 milioane titluri FP au fost puse pe palierul de preț de 0,75 lei/acțiune, cu 3,60% mai jos față de referință.

După primele 4 ore de tranzacționare Fondul Proprietatea se situează pe locul doi în topul rulajelor, după titlurile Băncii Transilvania, cu transferuri de 3,93 milioane titluri, în valoare de 3,03 milioane lei, un sfert din aceste volume fiind reprezentate de ordinul ciudat executat în jurul orei 13.30.

Nivelul minim de 0,72 lei/acțiune atins astăzi este doar cu 2,85% mai ridicat față de minimul la închidere de 0,70 lei/acțiune atins de numai două ori în anii 2014-2016, ultima dată în ziua de 20 ianuarie a.c.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.