Tuesday, September 26, 2023

Actiunile Conpet scad accelerat dupa ce s-a propus majorarea de 4 ori a capitalului

Must Read

Acţiunile Conpet Ploieşti (COTE) scad în şedinţa de azi cu până la 7%, coborând sub pragul de 80 de lei/acţiune, după ce conducerea transportatorului de ţiţei a convocat acţionarii în Adunare Generală Extraordinară pe 19 mai pentru a aproba majorarea de capital cu până la 92,1 milioane de lei, la 120,7 milioane de lei.

Majorarea de capital are loc în contextul în care Ministerul Energiei, ce deţine 58,7% din capitalul Conpet, va aduce un aport în natură la capitalul social al companiei sub forma de terenuri în suprafaţă de 554.537 metri pătraţi, evaluate la circa 54,1 milioane de lei.

Cele 54,1 milioane de lei echivalează cu 16,4 milioane de acţiuni noi Conpet, fiecare cu o valoare nominală de 3,3 lei. Pentru ca restul acţionarilor Conpet să îşi menţină neschimbate deţinerile, aceştia îşi pot exercita dreptul de preferinţă şi trebuie să aducă la capitalul social al Conpet o sumă totală de 38 milioane de lei, echivalent a 11,5 milioane de acţiuni (la un preţ de 3,3 lei/acţiune).

- Advertisement -

Astfel, majorarea de capital se va derula prin emisiunea a unui număr maximde 27,9 milioane de acţiuni noi la un preţ de emsiune de 3,3 lei/acţiune, egal cu valoarea nominală.

Numărul efectiv de acţiuni care pot fi subscrie de fiecare acţionar minoritar va fi determinat prin înmulţirea ratei de subscriere (3,22) cu numărul de acţiuni deţinut de acţionar minoritar la data de înregistrare, 14 iunie, pentru majorarea de capital. După expirarea termenului de exercitare a drepturilor de preferinţă toate acţiunile rămase nesubscrise vor fi anulate.

În prezent, cei mai mari acţionari minoritari sunt fondul britanic de investiţii Utilico Emerging Markets, cu o participaţie de 7,5% din companie. Pentru a-şi menţine neschimbată cota, fondul va trebui să participe la capital cu circa 7 milioane de lei. Urmează fondul finlandez KJK cu o participaţie de 7%, pentru care ar trebui să participe cu 6,4 milioane de lei. Fondul Proprietatea care mai deţine 6% din Conpet, ar avea de participat cu 5,5 milioane de lei.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Producătorul român de materiale de construcții Teraplast anunță că integrează soluții digitale în fluxul său de procese și își propune să își digitalizeze 80%...

Producătorul român de materiale de construcții TRP (TERAPLAST SA) anunță că integrează soluții digitale complexe în fluxul său de procese și își propune să...
- Advertisement -

More Articles Like This