Friday, March 29, 2024

Actiunile Daimler au scazut puternic in urma amenintarii unei investigatii a emisiilor in SUA

Must Read

Acţiunile Daimler au scăzut în dimineaţa aceasta cu aproape 6%, la 62,69 euro/ acţiune pe bursa din Frankfurt, în urma anunţului făcut de Departamentul de Justiţie din SUA legat de investigarea grupului, scrie Bloomberg. Acţiunile grupului au pierdut 18% din valoare anul acesta, având cea mai slabă performanţă din sectorul auto al indicelui bursier Stoxx 600.

Departamentul de Justiţie vrea să investigheze procesul de certificare a emisiilor la maşinile grupului Daimler. Producătorul Mercedes-Benz a spus că va coopera pe deplin cu autorităţile şi va investiga ”posibile indicaţii de iregularităţi şi va lua toate măsurile necesare.

Prima oară autorităţile din SUA au spus că vor investiga Daimler pe 15 aprilie, ceea ce a pus şi mai multă presiune pe grupul german, care a pornit anul cu o scădere de 8,5% în câştigurile din primul trimestru. Nivelul de poluare al maşinilor este monitorizat mai atent după scandalul Volkswagen.

”Investigaţia ar putea fi procedurală, urmând intentarea unui proces în cazul în care tehnologia diesel folosită nu funcţiona corect”, a spus Sascha Gommel, un analist de la Commerzbank. ”Este puţin probabil să vedem un scandal de talia celui de la Volkswagen”, a adăugat el.

- Advertisement -

Investigaţia vine în condiţiile în care câştigurile Daimler au scăzut la 2,68 miliarde de euro, faţă de 2,93 mld. euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x