Wednesday, January 26, 2022

Actiunile Prospectiuni scad cu 25% dupa intrarea in insolventa

Must Read

Acţiunile Prospecţiuni (PRSN), firmă controlată de Ovidiu Tender, au deschis şedinţa de tranzacţionare de azi în scădere puternică, marcând un minus de 24,8% până la o cotaţie de 0,0266 lei/unitate. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a firmei este de 19 milioane de lei, în scădere cu circa 40% faţă de nivelul de la începutul anului.

Acţiunile PRSN se tranzacţionează pe sistemul alternativ AeRO.

Investitorii au reacţionat la anunţul făcut de companie ca a depus pe 1 aprilie cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă. Instanţa a acordat primul termen de judecată ieri, 5 aprilie. Potrivit unui comunicat emis azi dimineaţă de Euro Insol, Tribunalul Bucureşti a admis cererea formulată de Prospecţiuni şi a deschis procedura insolvenţei în vederea reorganizării companiei. Prin aceeaşi hotărâre, Euro Insol a fost numit administrator judiciar. De asemenea, instanţa a stabilit următoarele termene de procedură: 17 mai -termenul pentru înregistrarea creanţelor, 24 mai – termenul pentru întocmirea tabelului preliminar al creanţelor, 7 iunie – termenul pentru întocmirea tabelului definitiv şi 26 mai- şedinta adunării creditorilor.

Din cauza prăbuşirii preţului barilului pe pieţele internaţionale, cifra de afaceri a companiei a scăzut la 307 milioane de lei în 2014, respectiv la 192 milioane de lei în 2015, an în care compania a încheiat exerciţiul financiar cu o pierdere de 26 milioane de lei. La momentul deschiderii procedurii, societatea înregistra datorii de 97 milioane de lei către bănci, bugete şi salariaţi.

- Advertisement -

Societatea deţine active în valoare de aproximativ 200 milioanede lei şi are în derulare contracte de peste 40 mil.euro.

Compania este controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender (55,7% din capital). SIF Muntenia (SIF4) este cel mai important acţionar minoritar, cu 11,8% din acţiuni. Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv la peste 12 ani de închisoare în dosarul devalizării Carom Oneşti.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

O rachetă SpaceX, scăpată de sub control, va lovi Luna. Coliziunea ar putea avea loc în martie

O rachetă SpaceX se află pe un curs de coliziune cu Luna, după ce a petrecut aproape şapte ani...
- Advertisement -

More Articles Like This