Thursday, March 28, 2024

Aerostar imparte un sfert din profitul record cu actionarii

Must Read

Acţionarii producătorului de componente de avioane Aerostar Bacău (simbol bursier ARS) au aprobat distribuţia unor dividende de 12,8 milioane de lei (0,084 lei/acţiune) din profitul record raportat de companie anul trecut.

Distribuţia reprezintă aproape 25% din profitul net de 52,2 milioane de lei raportat în 2015, dar este cu 6% mai mică decât dividendele distribuite de companie în anul 2015.

Cel mai mare acţionar al companiei este IAROM Bucureşti, o firmă controlată de directorii şi boardul Aerostar (71% din capital), apoi urmează SIF Moldova cu o deţinere de circa 15% din capital. IAROM va încasa dividende de 9 milioane de lei, iar SIF Moldova are de primit circa 2 milioane de lei.

Producătorul de componente de avioane a încheiat anul 2015 cu un profit net de 52,2 milioane de lei, de 2,6 ori mai mare decât rezultatul net din anul precedent. Investitorii se aşteptau ca majorarea profitului să ducă şi la o creştere a sumei propuse spre distribuţie ca dividende, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

- Advertisement -

Acţiunile ARS au stagnat în acest an, după ce în 2015 au raportat o creştere semnificativă, de peste 50%. Compania are o capitalizare bursieră de 414 milioane de lei, fiind evaluată la un indicator PER (Price to Earnings Ratio) de opt.

Avansul profitului a fost susţinut de majorarea cu 26% a veniturilor din vânzări până la 329 milioane de lei în 2015. Cheltuielile din exploatare au avansat cu 15% până la 281,4 milioane de lei. Anul trecut, compania băcăuană a obţinut un contract în valoare de 11,5 milioane de lei de la Ministerul Apărării pentru reparaţia şi întreţinerea aeronavelor militare de tipul MiG-21L, IAR-99, IAK-52 şi IAR 330. Pe lângă statutul de furnizor unic de servicii de mentenanţă pentru avioanele MiG din flota aeriană a României, Aerostar este şi furnizor pentru constructorul de elicoptere IAR Braşov (IARV), care a obţinut la rândul său recent un contract de aproape 200 milioane de lei de la MApN.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.04.2016

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x