Airbus si Siemens vor lucra impreuna la dezvoltarea unei tehnologii electrice pentru avioane

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Airbus și grupul german Siemens vor lucra împreună la dezvoltarea unei tehnologii electrice pentru industria aeronautică, au anunțat joi cele două companii, care estimează că primul avion de pasageri cu propulsie hibridă ar putea fi lansat până în anul 2030, scrie MarketWatch.

Aproximativ 200 de ingineri de la cele două companii vor încerca să demonstreze, până în 2020, posibilitatea folosirii propulsiei electrice sau hibride pentru avioane.

“Credem că avioanele de pasageri cu o capacitate de sub 100 de locuri ar putea fi propulsate de sisteme hibride până în anul 2030”, a spus directorul general al Airbus, Tom Enders.

Constructorul de avioane a accelerat în ultimii ani investițiile în dezvoltarea tehnologiilor electrice pentru aeronave, o reușită în acest domeniu urmând să ducă la scăderea semnificativă a costurilor cu combustibilii, precum și la reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a poluării fonice.

Cu sediul în Toulouse, Franța, Airbus este unul dintre cei mai mari producători de aeronave comerciale din lume. Compania a vândut până în prezent peste 16.300 de aeronave. Airbus are facilități de proiectare și de producție în Franța, Germania, Marea Britanie și Spania, precum și filialele în SUA, China, Japonia, India și în Orientul Mijlociu.

În România, grupul a demarat, în noiembrie anul trecut, construcția unei fabrici de elicoptere Super Puma MK1 la Ghimbav, investiție estimată la circa 40 milioane de euro.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.