Wednesday, February 1, 2023

BMW vrea sa devina primul producator auto care care sa ofere masini de inchiriat pe minute, pe modelul Drivy. Un minut va costa 49 de centi

Must Read

BMW se pregăteşte să devină primul producător de autovehicule care va lansa un serviciu premium de închiriere autoturisme la minut, scrie Financial Times.

BMW iniţiază sistemul de închiriere autoturisme, de tip car sharing, pentru a-şi spori veniturile afectate de cădearea vânzărilor de autoturisme, o dată cu apariţia maşinilor fără şofer şi proliferarea serviciilor de mobilitate oferite de companiile de profil.

Noua iniţiativa a companiei germane, prin care proprietarii BMW speră să câştige bani în plus prin închirierea de maşini, va începe ca un proiect în oraşul american Seattle.

BMW a pus la dispoziţie o flotă de 370 de maşini disponibile spre închiriere, printr-un serviciu nou care va oferi închirierea pe o durată de ordinul minutelor. Proiectul BMW este destinat în special persoanelor mai tinere care, potrivit unor cercetări, sunt din ce în ce mai puţin interesaţi de achiziţionarea unui automobil.

- Advertisement -

“Ar fi o neglijenţă din punctul nostru de vedere, dacă ignorăm modul în care tinerii folosesc mobilitatea .Publicul nostru ţintă sunt oamenii mai tineri, care nu cumpără maşinile noastre “, a declarat Peter Schwarzenbauer , membru al consiliului BMW responsabil pentru mărcile Mini, Rolls- Royce şi divizia de mobilitate a companiei, referindu-se la iniţiativa ReachNow.

Pentru a închiria un BMW seria 3, un Mini sau modelul electric i3, utilizatorii vor plăti 49 de cenţi pe minut , cu un sistem cu trei niveluri de limitare a costurilor la 50 de dolari pentru 3 ore, 80 de dolari pentru 12 ore şi 110 dori pentru 24 ore. O maşină va putea fi condusă pentru cel mult patru zile, dar accentul este pe modelul de închiriere pentru o perioadă cât mai scurtă, pentru folosirea autoturismului în scopul unei singure călătorii.

Parcare autoturismului va fi gratuită în zonele rezidenţiale şi cele din jur, datorită unui acord cu autoritatea de transport din Seattle. Utilizatorii vor găsi maşinile BMW folosind o aplicaţie pe smartphone şi după utilizare autoturismului, îl vor putea lăsa oriunde într- o zonă de origine desemnată.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

FMI estimează că Marea Britanie va fi în acest an cea mai afectată de recesiune dintre țările dezvoltate. Germania va stagna economic, dar, pe...

Economia Marii Britanii ar urma să scadă cu -0,6% în 2023, potrivit proiecțiilor FMI, care spune acum că Germania...
- Advertisement -

More Articles Like This