Wednesday, August 4, 2021

Braiconf plateste dividende cu randament de 8%

Must Read

Producătorul de cămăşi Braiconf Brăila (simbol bursier BRCR) a propus distribuţia unor dividende de 2 milioane de lei din profitul înregistrat anul trecut, echivalent unei distribuţii de 0,045 lei/acţiune.

Raportat la cel mai recent preţ al acţiunii BRCR, randamentul adus de dividend se ridică la 8%. Dividendul pro­pus de companie este mai mare cu 80% decât distribuţia de anul trecut, în prin­cipal graţie majorării ratei de distribuţiei din profitul net. Compania a raportat un profit net de 2,1 milioane de lei anul trecut, nivel similar anului 2014.

Cei mai mari acţionari ai Braiconf sunt fondul de in­vestiţii Julius Baer, cu 25% din capital, Electroargeş cu 17,6% şi fondul Romanian Invest­ment Fund, înregistrat în Insulele Cayman, cu o participaţie de 8,5%.

Compania ţinteşte pentru acest an încasări mai mari cu 5%, susţinute de creşterea vânzărilor şi de promovarea mărcilor proprii prin extinderea reţelei de magazine în două noi localităţi. Compania şi-a bugetat venituri totale de 37,7 milioane de lei, mai mari cu 5% faţă de cifra estimată pentru 2015. Profitul brut este estimat la circa 840.000 de lei.

- Advertisement -

Aproape un sfert din vânzările totale ale Braiconf sunt generate de segmentul de retail de lux al companiei, respectiv de magazinele pre­mium pe care le deţine pe Calea Victoriei şi în galeria comercială a hotelului Marriott din Capitală.

În prezent, re­ţeaua Braiconf se com­pune din 15 ma­gazine, dispersate în mai multe oraşe din ţară, punctele de vân­zare ale producă­torului fiind concen­trate în zonele de sud-est şi vest. Pe seg­mentul de modă premium, Braiconf s-a axat până în prezent pe clienţii din Bucureşti, însă portofoliul de magazine cu servicii de lux are potenţial să se extindă odată cu dezvoltarea de noi centre comerciale în Cluj-Napoca sau Ti­mişoara.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Gartner: UiPath este lider mondial în roboți software și în 2021

Compania româno-americană UiPath rămâne pe poziția liderul mondial în domeniul roboților software și în ediția 2021 a Magic Quadrant...
- Advertisement -

More Articles Like This