Thursday, March 28, 2024

Campania “Fa ce face popa”: mai multi preoti catolici din Bucuresti doneaza sange de Vinerea Mare ortodoxa

Must Read

Mai multi preoti catolici din Bucuresti au pornit o campanie sub deviza “Fa ce face popa”  prin care incurajeaza donarea de sange. Preotii au donat astazi sange la Centrul de Transfuzii din Bucuresti unde au si filmat un scurt videoclip. Fata de alte tari UE, in Romania numarul donatorilor de sange este mai mic, mai putin de jumatate din cel necesar.

“Din categoria fa ce face popa, de data aceasta”, spune preotul Francisc Dobos in clipul filmat in aceasta dimineata la Centrul de Transfuzii din Bucuresti. “Cativa preoti catolici din Bucuresti donam sange pentru ca alti semeni de-ai nostri sa traiasca. Avem si carnetul de donator. Initiativa a inceput cu mai bine de 2000 de ani in urma cu Hristos care s-a jertfit, si-a dat sangele ca sa ne mantuiasca. Noi, ce putem face, este sa daruim un pic din sangele nostru ca semeni de-ai nostri sa poata trai. Alatura-te si tu acestei initiative si doneaza sange. Daruieste viata”.

In Romania exista un numar mic de donatori raportat la cei din celelalte tari UE, numai 1,7% dintre romani doneaza sange, sub jumatate din necesar. Totusi, in ultimii ani s-a observat o usoara crestere a numarului donarilor de sange.

Donarea de sange este benefica si pentru donator: diminueaza riscul cardiovascular, imbunatateste valorile glicemiei si colesterolului, stimuleaza arderea grasimilor.
O donare poate salva trei vieti prin cele trei componente care se extrag din sange: hematii, trombocite si plasma.

- Advertisement -

Donatorii beneficiaza gratuit de analize pentru determinarea glicemiei, transaminazelor, a grupei sangvine si testare pentru virusurile hepatice B si C si sifilis.

Donarea se face dimineata. Inainte de donare donatorii sunt sfatuiti sa consume un mic dejun lejer. Dupa donare majoritatea donatorilor se simt bine si pot avea un program normal, evitand efortul fizic intens. Poate dona orice om sanatos intre 18 si 60 de ani, cu o greutate de cel putin 50 kg si tensiune arteriala normala.

Campania "Fa ce face popa": mai multi preoti din Bucuresti doneaza sange de Vinerea Mare —>> http://goo.gl/tuPJcl

Posted by pauzadestiri.ro on Saturday, April 9, 2016

Aici puteti gasi adresele centrelor de transfuzie din toata tara.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x