Friday, March 29, 2024

Document EXPLOZIV despre Regele Mihai

Must Read

Regele Mihai a susținut în permanență că a abdicat în 1947 pentru că a fost ameninţat, însă două documente secrete arată o altă faţă a acelui moment. Regele Mihai ar fi renunţat la tron şi pentru că îşi dorea să se căsătorească.

La Arhivele Naţionale, în fondul Consiliului de miniştri, există trei file, dactilografiate după alte zece foi scrise de mână, care fac referire la momentul abdicării Regelui Mihai. Notiţele ar fi fost luate la o întâlnire dintre Regele Mihai şi Petru Groza, din 22 decembrie 1947, cu o săptămână înainte de abdicarea Suveranului. Din transcrierea discuţiei reiese că Regele nu ar fi respins ideea abdicării, pentru a se putea căsători cu Ana de Bourbon-Parma, pe care o cunoscuse la Londra, la nunta viitoarei regine a Angliei, potrivit TVR.

“Autenticitatea documentului este sub semnul întrebării, neavând un autor clar şi nefiind semnat”, a transmis Biroul de presă al Majestăţii Sale care aminteşte şi că “în cei aproape 70 de ani de la abdicarea forţată a Regelui Mihai, acest document nu a fost folosit de niciun regim politic”.

Iată mărturia Regelui Mihai despre momentul abdicării: „Groza mi-a spus: am venit să discutăm despre un divorţ amiabil, mi-au spus sub nas acest pasaj aşa-zis act de abdicare. Telefoanele au fost tăiate, garda palatului arestată şi înlocuită cu soldaţi din divizia Tudor Vladimirescu. Groza a spus textual: dacă se tergiversează prea mult, vor fi obligaţi, ca represalii, să execute peste 1.000 de studenţi. În asemenea condiţii, n-am avut încotro decât să semnez”

- Advertisement -

În 3 ianuarie 1948, Regele Mihai I părăsea România. A denunţat actul abdicării, semnat sub ameninţare. Comuniştii au retras Familiei Regale cetăţenia română. Iar Securitatea l-a urmărit pe Rege, până la Revoluţie.

PRELUARE TVR

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x