Thursday, July 25, 2024

Elon Musk: Tesla Model 3 are deja 232.000 de comenzi si va trebui sa regandim planificarea productiei

Must Read

Producătorul de autovehicule electrice Tesla are deja 232.000 de comenzi pentru Model 3, cel mai nou model al companiei, prezentat publicului joi seara, potrivit unui anunț făcut sămbâtă de Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Totuși, producția și livrările vor începe abia în 2017.

“Va trebui, cu siguranță, să regândim felul în care este planificată producția”, a adăugat Musk.

Sedanul Tesla Model 3, lansat joi seara, are o autonomie de aproape 350 de kilometri, iar prețurile pornesc de la 35.000 de dolari. Potrivit oficialilor companiei, noul model avea deja, în ziua lansării, circa 130.000 de rezervări.

Tesla a avut probleme cu livrarea modelului anterior, din cauza producției prea lente. Până la finele anului trecut, compania a produs circa 500 unități din Model X, modelul lansat în toamnă, din care a livrat 208, deși mașina are mii de precomenzi. În total, compania a livrat, în 2015, circa 50.000 de autovehicule, față de 55.000 cât anticipase inițial.

- Advertisement -

În 2015, Tesla a înregistrat o pierdere netă de 889 milioane de dolari anul trecut, de aproximativ două ori mai mare decât în 2014, când compania a raportat un rezultat negativ de 294 milioane de dolari. În ultimul trimestru, compania a consemnat o pierdere de 320 de milioane de dolari, față de 107 milioane de dolari în perioada similară a anului precedent, în contextul în care a investit masiv pentru dezvoltarea noilor modele, Model X și Model 3.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Lăptăria cu Caimac se uită cum să-şi mărească exporturile, inclusiv spre China. Producătorul are o brânză maturată pe care o vinde sezonier în România,...

Adrian Cocan, cofondator al bran­du­lui Lăptăria cu Caimac, unul dintre cele mai dinamice branduri româneşti de lactate, spu­ne că...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x