Thursday, March 28, 2024

Emerson cauta 250 de oameni pentru fabricile din Cluj si Oradea

Must Read

Emerson a avut anul trecut afaceri de 155 mil. euro, mai mult cu 26% faţă de 2014, susţinute de începerea producţiei la Oradea, a doua fabrică a americanilor pe piaţa locală, după cea din Cluj.

Compania Emerson, parte a con­cernului american Emer­son, cu afa­ceri globale de peste 24,5 mi­liarde de dolari şi 115.000 de anga­jaţi, caută 250 de angajaţi pentru cen­tre­le de producţie pe care le are în Cluj-Napoca şi Oradea.

Compania are în total peste 2.350 de an­gajaţi la Cluj şi în centrul de producţie şi suport din Oradea, unde americanii au de­ma­rat operaţiunile în toamna anului trecut.

„În Cluj, Emerson are peste 2.200 de an­ga­jaţi şi în jur de 200 de posturi dis­po­ni­bile. Momentan, sunt angajate apro­xi­mativ 150 de persoane în Oradea şi avem aproximativ 50 de poziţii deschi­se, atât pentru operatori în fa­brici, cât şi pen­tru birouri“, au declarat pen­tru ZF Tran­silvania oficialii Emerson din România.

- Advertisement -

Compania Emerson a avut în primul trimestru din acest an o cifră de afaceri de 34 de milioane de euro (38 milioane de dolari), venituri care includ operaţiunile din Cluj şi Oradea.

Creşterea afacerilor şi operaţiunilor Emer­son de la Cluj a dus la utilizarea com­pletă a spaţiului, în acest moment ne­mai­exis­tând posibilitatea pentru extindere în Cluj. Anticipând această constrângere de spa­ţiu, americanii au achiziţionat un teren în par­cul Euro­busi­ness din Oradea, iar anul tre­cut au finalizat acolo con­strucţia unui centru de producţie, dema­rând opera­ţiu­nile în luna octom­brie 2015.

Campusul Emer­son de la Ora­dea inclu­de ac­tivităţi de pro­duc­ţie şi suport pen­tru uni­tăţile Con­trol Tech­niques şi Leroy Somer, iar investiţia totală va ajunge la apro­xi­mativ 80 mil. euro (105 mil. dolari) până în anul 2022, conform planurilor de investiţii ale companiei.

Americanii au anunţat pen­tru prima dată planurile de extindere ale ope­raţiunilor din Cluj în parcul industrial Euro­business din Oradea în anul 2012, pro­iectul Emer­son de la Ora­dea cu­prin­zând o unita­te de produc­ţie de 16.500 mp şi un spaţiu de birouri de 5.000 mp, dedicat servi­ciilor de suport şi operaţiu­nilor.

Emer­son a cumpărat de la primă­ria din Oradea terenul de 24,5 hectare din parcul industrial Euro­business, pentru care americanii au plătit aproximativ 10,5 mil. lei (2,4 mil. euro), potrivit primăriei din Oradea. Con­form aceleiaşi surse, cam­pusul Emer­son din Ora­dea va cuprinde acti­vităţi de pro­duc­ţie, ingi­nerie şi suport pen­tru diferite unităţi de afaceri din cadrul gru­pului şi va crea, în total, în jur de 2.500 de locuri de mun­că. În centrul de producţie şi su­port de la Oradea se vor produce, spre exemplu, transfor­ma­toa­re utilizate în industrie sau energie regenerabilă.

Gigantul Emerson este prezent pe piaţa locală din anul 2006, iar pasul important pentru dezvoltarea grupului în România a fost deschiderea fabricii din parcul industrial Tetarom II, din Cluj, în anul 2008.

La Cluj, Emerson a construit un campus industrial pe o su­pra­faţă de 12 hectare, unde produce re­gu­latoare de presiune, produse de mo­ni­torizare şi asigurare a debitului, apa­rate de măsurare a debitului şi densi­tă­ţii, sisteme de control şi automatică, ge­ne­ratoare de energie, echipamente elec­trice pentru centrale electrice foto­vol­tai­ce şi sisteme de acţionare. Ope­ra­ţiunile de la Cluj servesc în principal clienţii Emerson din Europa.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.04.2016

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x