Wednesday, December 8, 2021

Fondul Proprietatea a scos la vanzare accelerata toate actiunile Romgaz

Must Read

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat în această seară pe bursă demararea unei oferte de plasament privat accelerat de până la 22,54 milioane de acţiuni Romgaz, reprezentând 5,84% din capitalul companiei, pe bursa de la Bucureşti şi pe bursa de la Londra unde sunt tranzacţionate GDR-uri.

Ziarul Financiar a scris pe 15 aprilie că în această săptămână expiră perioada de şase luni în care Fondul Proprietatea (FP) nu a avut voie să vândă din deţinerea sa de acţiuni la Romgaz.

Fondul Proprietatea a rămas cu o deţinere de 5,85% din ca­pitalul Romgaz, parti­ci­paţie evaluată în prezent la 587 milioane de lei după ce pe 20 octombrie 2015 a vândut pe bur­sele de la Bucureşti şi Londra un pachet de 4,15% din capitalul companiei pentru 456 milioane de lei.

Vânzarea de acţiuni Romgaz s-a realizat la un discount de 6% faţă de preţul din piaţă. De pe 20 octombrie până în prezent, acţiunile Romgaz s-au depreciat cu 9%, faţă de o scădere de circa 5% a indicelui BET, principala re­ferinţă a bursei de la Bucureşti. Fondul a mai vândut pe 17 iunie 2014 un pachet de circa 5% din Romgaz, tot la un discount de 6% faţă de preţul din piaţă, pentru o sumă totală de 645 mil. lei.

- Advertisement -

Potrivit anunţului făcut în această seară de fond, tranzacţia este adresată exclusiv investitorilor calificaţi, plasamentul urmând să înceapă imediat. Goldman Sachs International şi Wood& Co sunt intermediarii tranzacţiei, iar BCR este Joint Lead Manager.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

​Datoria publică era la 48,5% din PIB, la finalul lunii septembrie

Indicatorul datorie guvernamentală reprezintă 48,5% din PIB, sub plafonul de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastricht, la finalul...
- Advertisement -

More Articles Like This