Thursday, March 28, 2024

Fondul Proprietatea a scos la vanzare accelerata toate actiunile Romgaz

Must Read

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat în această seară pe bursă demararea unei oferte de plasament privat accelerat de până la 22,54 milioane de acţiuni Romgaz, reprezentând 5,84% din capitalul companiei, pe bursa de la Bucureşti şi pe bursa de la Londra unde sunt tranzacţionate GDR-uri.

Ziarul Financiar a scris pe 15 aprilie că în această săptămână expiră perioada de şase luni în care Fondul Proprietatea (FP) nu a avut voie să vândă din deţinerea sa de acţiuni la Romgaz.

Fondul Proprietatea a rămas cu o deţinere de 5,85% din ca­pitalul Romgaz, parti­ci­paţie evaluată în prezent la 587 milioane de lei după ce pe 20 octombrie 2015 a vândut pe bur­sele de la Bucureşti şi Londra un pachet de 4,15% din capitalul companiei pentru 456 milioane de lei.

Vânzarea de acţiuni Romgaz s-a realizat la un discount de 6% faţă de preţul din piaţă. De pe 20 octombrie până în prezent, acţiunile Romgaz s-au depreciat cu 9%, faţă de o scădere de circa 5% a indicelui BET, principala re­ferinţă a bursei de la Bucureşti. Fondul a mai vândut pe 17 iunie 2014 un pachet de circa 5% din Romgaz, tot la un discount de 6% faţă de preţul din piaţă, pentru o sumă totală de 645 mil. lei.

- Advertisement -

Potrivit anunţului făcut în această seară de fond, tranzacţia este adresată exclusiv investitorilor calificaţi, plasamentul urmând să înceapă imediat. Goldman Sachs International şi Wood& Co sunt intermediarii tranzacţiei, iar BCR este Joint Lead Manager.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x