Thursday, March 28, 2024

Fondul Proprietatea si BVB incearca sa atraga investitori americani la Bucuresti

Must Read

Fondul Proprietatea în parteneriat cu Auerbach Grayson, Bursa de Valori Bucureşti şi Swiss Capital, organizează luni, 18 aprilie, a treia ediţie a Romania Investor Day în New York , potrivit unui comunicat al Franklin Templeton Investments.

Evenimentul care beneficiază de prezenţa a peste 45 de analişti şi manageri de portofoliu, din partea a 30 de fonduri de investiţii, care administrează active cu o valoare cumulată de peste 3,5 miliarde dolari, va oferi participanţilor informaţii cu privire la investiţiile de portofoliu şi cele mai recente evoluţii din România.

“Cu fiecare eveniment Romania Investor Day mai popular decât cel precedent, constatăm că eforturile noastre continue pentru promovarea Fondului Proprietatea, a companiilor din portofoliu şi a pieţei de capital din România sunt recompensate. Numărul ridicat de participanţi la evenimentele noastre demonstrează interesul marilor investitori instituţionali şi confirmă faptul că România are o piaţă de capital atractivă.

Ne păstrăm angajamentul de a dezvolta această piaţă, care are nevoie de noi IPO-uri ale companiilor de stat pentru a menţine interesul investitorilor. Sperăm ca Guvernul să susţină piaţa de capital locală prin adoptarea unor decizii rapide cu privire la reînceperea proceselor de listare şi, astfel, să profite de interesul investitorilor străini, care, altfel, ar putea să dispară”, a comentat Greg Konieczny, manager al Fondului Proprietatea.

- Advertisement -

Romania Investor Day reprezintă o oportunitate pentru echipele de management ale companiilor, listate sau candidate pentru IPO-uri, să interacţioneze cu investitori instituţionali străini. Printre companiile participante se numără Banca Transilvania, BRD Groupe Société Générale, Aeroporturi Bucureşti, Conpet, Electrica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Romgaz, Salrom, SIF Banat Crişana, Transelectrica şi Transgaz, potrivit aceluiaşi anunţ.

Datorită activităţilor susţinute de relaţii cu investitorii desfăşurate, Fondul Proprietatea a atras în ultimii cinci ani 1,4 miliarde de euro sub formă de investiţii de portofoliu din partea investitorilor străini, mulţi dintre aceştia devenind jucători activi pe piaţa de capital locală, investind nu doar în companiile din portofoliul Fondului, ci şi în alte companii listate.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x