Sunday, June 4, 2023

Generalcom plateste dividende de 3,2 mil. lei, cu un randament de 2,8%

Must Read

Acţionarii firmei specializate în închirierea de spaţii co­mer­ciale Generalcom Bucureşti (GECM) au aprobat dis­tri­buţia unor dividende de 3,2 mil. lei din profitul ra­portat de companie anul trecut. Distribuţia este de 0,01 lei/acţiune, echivalent unui randament al dividendului de 2,8%.

Data de înregistrare este 17 mai, iar data plăţii dividendelor este 1 iunie. Pentru anul 2015 compania a raportat un profit net de 3,47 milioane de lei, în scădere cu 37% faţă de câştigul net din 2014.

Compania deţine 61 de spaţii comerciale închiriabile în suprafaţă totală de 19.693 metri pătraţi în Capitală, având un grad de ocupare în creştere de aproape 92%, potrivit celor mai recente infor­maţii publice.

Principalii clienţi ai companiei sunt băncile cu o pondere de 33% din cifra de afaceri, în timp ce următoarele două poziţii sunt ocupate de supermarketuri şi sălile de jocuri de noroc, cu o pondere de 22%, respectiv 15% în cifra de afaceri.

- Advertisement -

Cei mai importanţi acţionari sunt Iberestate International, Luxemburg, cu 45,6% din acţiuni, şi Alain Louis Michel Emile Bonte, cu 37%. Free-float-ul companiei este de circa 17 % din capital. Compania are o capitalizare bursieră de 113,5 milioane de lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.04.2016

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume. Ce avere are miliardarul american

Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume, trecând de la 1 iunie înaintea lui Bernard...
- Advertisement -

More Articles Like This