Marii jucatori din energie cred ca afacerile vor scadea, dar per total profitul va fi mai mare anul acesta

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Cele mai mari companii active în domeniul petrolului, gazelor şi al energiei electrice active pe bursa de la Bucureşti sau aspirante la sta­tutul de firmă listată cred, cu câteva ex­cepţii, că vor termina anul acesta cu un busi­ness mai mic, dar îm­pre­ună au şanse să facă pro­fituri mai mari.

Cel mai important factor este revenirea pe plus a Petrom, com­pa­nie puternic afectată în 2015-2016 de prăbuşirea preţului barilului de petrol.

Petrom şi-a bu­ge­tat pentru 2016 o cifră de afaceri de 10,7 miliarde de lei, în scă­dere cu aproa­pe 23%, po­trivit datelor publicate de com­panie. Datele sunt valabile pen­tru entitatea OMV Petrom SA, nu pen­tru grupul Petrom.

Una dintre estimările surprin­zătoa­re este cea legată evoluţia pro­fitului net al Nuclearelectrica, firma care administrează centrala nu­cleară de la Cernavodă.

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest an, propus de compania deţinută majoritar de stat, deşi veniturile ar urma să scadă cu circa 6% până la valoarea de

1,8 mi­liarde de lei, pro­fitul net ar urma să ajungă la 41 de milioane de lei, cu aproape 73% mai mic faţă de cel raportat anul trecut.

Grupul Electrica, cel mai mare dis­tribuitor de energie din România în funcţie de numărul de clienţi, crede că la nivel consolidat veni­tu­rile companiei vor ajunge la aproa­pe 5,7 miliarde de lei, cu 5,5% mai mari faţă de anul trecut.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.