Thursday, March 28, 2024

Marii jucatori din energie cred ca afacerile vor scadea, dar per total profitul va fi mai mare anul acesta

Must Read

Cele mai mari companii active în domeniul petrolului, gazelor şi al energiei electrice active pe bursa de la Bucureşti sau aspirante la sta­tutul de firmă listată cred, cu câteva ex­cepţii, că vor termina anul acesta cu un busi­ness mai mic, dar îm­pre­ună au şanse să facă pro­fituri mai mari.

Cel mai important factor este revenirea pe plus a Petrom, com­pa­nie puternic afectată în 2015-2016 de prăbuşirea preţului barilului de petrol.

Petrom şi-a bu­ge­tat pentru 2016 o cifră de afaceri de 10,7 miliarde de lei, în scă­dere cu aproa­pe 23%, po­trivit datelor publicate de com­panie. Datele sunt valabile pen­tru entitatea OMV Petrom SA, nu pen­tru grupul Petrom.

Una dintre estimările surprin­zătoa­re este cea legată evoluţia pro­fitului net al Nuclearelectrica, firma care administrează centrala nu­cleară de la Cernavodă.

- Advertisement -

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest an, propus de compania deţinută majoritar de stat, deşi veniturile ar urma să scadă cu circa 6% până la valoarea de

1,8 mi­liarde de lei, pro­fitul net ar urma să ajungă la 41 de milioane de lei, cu aproape 73% mai mic faţă de cel raportat anul trecut.

Grupul Electrica, cel mai mare dis­tribuitor de energie din România în funcţie de numărul de clienţi, crede că la nivel consolidat veni­tu­rile companiei vor ajunge la aproa­pe 5,7 miliarde de lei, cu 5,5% mai mari faţă de anul trecut.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x