Mondex, fabrica romaneasca de ciorapi si sosete a intrat in faliment

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Producătorul de ciorapi Mondex din Sibiu, aflat în insolvenţă din 2009, a intrat în faliment, potrivit deciziei publicate pe site-ul Tribunalului din Sibiu. „Dispune începerea procedurii falimentului debitorului SC MONDEX SA. Dispune dizolvarea societăţii şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului”, potrivit deciziei publicate pe site-ul Tribunalului.

Compania a terminat anul 2014, ultimul pentru care există date publice, cu afaceri de 26,7 milioane de lei şi pierderi aproape cât businessul de 22,5 mil. lei. Datoriile totale ale societăţii în acelaşi an au fost de 29 mil. lei. Comparativ cu anul anterior businessul a rămas relativ constant, în timp ce pierderile s-au adâncit cu 10%.
Mondex mai avea la finalul lui 2014 circa 200 de angajaţi faţă de 862 în urmă cu un deceniu şi circa 1.800 în 1989.

Pe lângă producţia de ciorapi, compania avea şi o reţea proprie de magazine care număra 100 de uităţi în momentul intrării în insolvenţă. Producătorul de ciorapi a deschis magazine începând cu anul 2005 în principal în oraşele mari din ţară precum Timişoara, Cluj sau Constanţa. Existau însă şi magazine deschise în oraşe cu mai puţin de 100.000 de locuitori precum Zalău, Râmnicu Sărat, Oneşti sau Slobozia. În ultimii ani compania nu a mai comunicat date privind businessul, însă de-a lungul anilor au fost închise magazine.

Compania era controlată de fraţii Călin şi Virgil Vîrcola, potrivit ultimelor date disponibile. Compania Mondex a fost înfiinţată în anul 1938 sub numele de Crinul, întreprinderea fiind o afacere a familiei Droc. Paraschiva şi Bucur Droc, proprietarii fabricii, au pierdut compania câţiva ani mai târziu, fiind naţionalizată de regimul comunist, fabrica fiind redenumită 7 Noiembrie. Ulterior firma şi-a schimbat numele în Mondex şi a fost privatizată prin metoda MEBO (achiziţie de către directori şi angajaţi), compania dispunând în acel moment de peste 2.100 de acţionari. Ulterior, cei doi antreprenori locali – Călin şi Virgil Vîrcola.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.