Tuesday, December 6, 2022

Petrolul ar putea ajunge in scurt timp la 50 de dolari barilul

Must Read

Preţul petrolului a atins un minim pe aproape o lună săptămâna trecută, însă un important analist de pe Wall Street spune că petrolul îşi va reveni în acest an, potrivit CNBC.

Astfel, Helima Croft, strateg pe materii prime la RBC Capital Markets, anticipează că preţul petrolului va începe să crească după reuniunea dintre ţările OPEC şi non-OPEC din 17 aprilie.

„Decizia Rusiei şi Arabiei Saudite de a ieşi şi a menţiona o îngheţare a producţiei a fost un catalizator al raliului care a împins recent ţiţeiul la aproape 40 de dolari. Cât priveşte reuniunea din 17 aprilie, cred că Arabia Saudită nici nu ar veni la Doha dacă nu ar exista perspectiva unui acord”, afirmă analistul de la RBC.

Analiştii spun însă că piaţa este în continuare caracterizată de supraofertă, ceea ce reprezintă un obstacol în calea creşterii preţurilor petrolului.

- Advertisement -

Croft afirmă totuşi că acest lucru s-ar putea schimba uşor dacă cel mai mare producător de petrol al lumii acţionează în viitorul apropiat.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Reacția unui turist străin, în Cluj, la vederea unei statui care întruchipează un majordom de culoare: ”Credeți că acest lucru este acceptabil?”

O statuie cu un majordom din perioada sclaviei, postată la intrare într-un cunoscut restaurant din centrul Clujului, a produs...
- Advertisement -

More Articles Like This