Petrolul ar putea ajunge in scurt timp la 50 de dolari barilul

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Preţul petrolului a atins un minim pe aproape o lună săptămâna trecută, însă un important analist de pe Wall Street spune că petrolul îşi va reveni în acest an, potrivit CNBC.

Astfel, Helima Croft, strateg pe materii prime la RBC Capital Markets, anticipează că preţul petrolului va începe să crească după reuniunea dintre ţările OPEC şi non-OPEC din 17 aprilie.

„Decizia Rusiei şi Arabiei Saudite de a ieşi şi a menţiona o îngheţare a producţiei a fost un catalizator al raliului care a împins recent ţiţeiul la aproape 40 de dolari. Cât priveşte reuniunea din 17 aprilie, cred că Arabia Saudită nici nu ar veni la Doha dacă nu ar exista perspectiva unui acord”, afirmă analistul de la RBC.

Analiştii spun însă că piaţa este în continuare caracterizată de supraofertă, ceea ce reprezintă un obstacol în calea creşterii preţurilor petrolului.

Croft afirmă totuşi că acest lucru s-ar putea schimba uşor dacă cel mai mare producător de petrol al lumii acţionează în viitorul apropiat.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.