Tuesday, March 19, 2024

Presedintele SSIF BRK s-a retras din boardul Napochim

Must Read

Mihai Buliga, preşedintele firmei de brokeraj SSIF BRK, şi-a dat demisia din postul de administrator al companiei Napochim (NACH), după ce firma pe care o conduce s-a retras din acţionariatul Napochim prin vânzarea a 18% din capital.

Demisia brokerului are loc la câteva zile distanţă de la demisia din funcţia de administrator a lui Gabriel Goia, director adjunct în cadrul societăţii de administrare investiţii BT Asset Management, parte din grupul financiar Banca Transilvania.

Şi fondul de investiţii BT Invest 1 a ieşit recent din acţionariatul producătorului de mase plastice. În ultimele două săptămâni s-au înregistrat mai multe tranzacţii semnificative cu acţiunile Napochim. Fondul închis de investiţii BT Invest 1 a vândut aproximativ 7 milioane de acţiuni la un preţ per titlu de 0,08 lei, valoarea tranzacţiei fiind de 570.000 lei.

În acelaşi timp, compania Smart Furniture, controlată de preşedintele Napochim Cluj, a cumpărat prin două ă tranzacţii, circa 12 milioane de acţiuni, reprezentând 42% din companie, valoarea totală a tranzacţiei fiind de 1,17 milioane lei. În prezent, firmele controlate de Dan Mihai Pitic, preşedintele Napochim, deţin 76% din companie.

- Advertisement -

Cel mai recent, acţiunile Napochim s-au tranzacţionat pe 4 aprilie, înregistrând o apreciere de 33,75%. Pierderea raportată de către NACH în anul 2014 a fost de 2,75 milioane lei, la o cifră de afaceri de 6,28 milioane lei, conform celui mai recent raport financiar anual publicat.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x