Thursday, March 28, 2024

Raiffeisen Bank vrea sa acorde actionarilor dividende de 240 mil. lei

Must Read

Raiffeisen Bank deţinută de grupul austriac cu acelaşi nume, intenţionează să acorde acţionarilor divindende de 240 mil. lei, Adunarea Generală a Acţionarilor fiind convocată spre finalul lunii aprilie.

Banca a distribuit 5% din profitul contabil către rezerva legală, reprezentând 25,9 mil. lei. După distribuirea dividendelor, banca va propune Adunării Generale a Acţionarilor ca suma rămasă din profitul net, de 171,6 mil. lei, să fie inclusă în rezultatul reportat.

Banca a fost anul trecut a patra cea mai profitabilă bancă din sistem, cu un câştig net de 98 mil. euro (circa 437 mil. lei), în scădere faţă de 2014. Raiffeisen nu a reuşit astfel să-şi păstreze poziţia de cea mai profitabilă bancă din România, după ce timp de trei ani consecutivi, în perioada 2012- 2014, a ocupat primul loc în clasamentul profitabilităţii.

Raiffeisen Bank şi-a păstrat anul trecut locul patru în topul instituţiilor de credit de pe piaţa locală. Activele băncii româneşti cu capital austriac au făcut anul trecut un salt de 8,9% anul trecut, la 6,95 mld. euro (echivalentul a 31,4 mld. lei, având în vedere cursul de la sfârşitul anului 2015 de 4,52 lei/euro).

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x