Thursday, March 28, 2024

Robinhood, brokerul care nu percepe commision pentru tranzactii

Must Read

Doi tineri care locuiau în New York , pe nume Vladimir Tenev şi Baiju Bhatt, foşti studenţi la Stanford, au pus bazele în 2013 a unei companii de brokeraj ce este pe cale să schimbe felul în care se investeşte pe bursă.

Robinhood este aplicaţia care nu percepe commision pentru tranzacţiile pe care le fac clienţii şi nici nu este nevoie să depui o sumă minimă, astfel fiind proiectată pentru a atrage generaţia Millenials în a investi pe bursă. Faptul că nu percepe comision, spre deosebire de celelalte servicii financiare oferite de alţi brokeri reprezintă un avantaj pentru cei care investesc sume mici, profitul acestora nu mai este înghiţit de comisioane.

Profitul va fi realizat prin aplicarea unei dobânzi marginale de 3,5% celor care se împrumută pentru a investi şi din dobânda aferentă banilor neinvestiţi de către clienţi.

Într-un comunicat de presă făcut destul de recent, reprezentanţii Robin Hood au declarat că s-au economisit aproximativ 22 de milioane de dolari de către clienţi, din lipsa comisioanelor de tranzacţionare. După doar un an de la lansare aplicaţia avea sute de mii de clienţi, peste un milliard de dolari în tranzacţii şi a atras fonduri de 66 milioane de dolari pentru dezvoltare. Index Ventures, Ribbit Capital, Google Ventures şi Andreessen Horowitz sunt printre numele cunoscute care au investit pentru dezvoltarea Robinhood.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x