Thursday, March 28, 2024

Romcarbon Buzau plateste dividende cu randament de 6,5%

Must Read

Conducerea Romcarbon Buzău (ROCE), producător de ambalaje din plastic controlat de investitori taiwanezi, a propus distribuţia unui dividend brut pe acţiune de 0,0085 lei din profitul realizat în 2015 şi din câştigul rămas nerepartizat din 2014.

Distribuţia propusă aduce un randament al dividendului de 6,5%, calculat la cel mai recent preţ din piaţă. Din profitul de 6,4 milioane de lei raportat anul trecut, compania distribuie dividende de circa 2 mil. lei, iar din câştigul rămas nedistribuit pe 2014, compania distribuie o sumă de circa 272.000 de lei.

Romcarbon este controlat de investitori taiwanezi, care prin firma Living Plastic Industry deţin 32,85% din acţiuni. Romanian Investment Fund, fond înregistrat în Insulele Cayman, deţine 8,5% din capitalul firmei, iar producătorul de cămăşi Braiconf Brăila (BRCR) a ajuns la o deţinere de 5,67% din capital.

Romcarbon produce la fabrica din Buzău filtre auto şi industriale, materiale de protecţie, ambalaje din polipropilenă, folii şi ambalaje din polietilenă, produse din PVC reciclat şi polistiren expandat. Acţiunile ROCE s-au apreciat în şedinţa de joi cu 2%, până la o cotaţie de 0,1305 lei/unitate. Capitalizarea companiei este de peste 34 mil. lei.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x