Thursday, March 28, 2024

Statul roman cere dividende mai mari de la Transgaz

Must Read

După ce conducere Transgaz (TGN) a propus distribuţia unui divend brut pe acţiune de 21,24 lei, statul român, principalul acţionar al transportatorului de gaze naturale, cu o participaţiune de 58% din companie, a cerut un dividend brut pe acţiune de 27,61 lei.

Practic, statul român, prin Ministerul Economiei, cere un dividend cu 30% mai mare faţă de propunerea iniţială.

Profitul net al Transgaz aferent exerciţiului financiar 2015 este de 488 milioane lei, iar după prima propunere a conducerii Transgaz, dividendele acordate acţionarilor ar fi de 250 milioane lei, echivalând unei rate de distribuţie a dividendului de 51% şi un randament de 7,9%.

Daca propunera Ministerului Economiei va fi votată în AGOA din data de 28/29 aprilie, suma totală repartizată către acţionari ar fi de 325 milioane lei, reprezentând o rata de distribuţie de 65% .

- Advertisement -

De asemenea, statul român ar urma să încaseze 188,5 milioane lei în urma ultimei propuneri, faţă de cele 145 milioane lei care i s-ar fi cuvenit în urma propunerii conducerii companiei.

Acţiunile TGN au crescut de la începutul anului cu 0,36%, capitalizarea bursieră a companiei ajungând în prezent la 3,273 miliarde lei, o acţiune fiind tranzacţionată în ultima şedintă cu 278 lei.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x