Thursday, March 28, 2024

Verizon este gata sa preia operatiunile de baza ale Yahoo. Si Google vrea să depuna o oferta

Must Read

Verizon Communications Inc., cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, este gata să facă o ofertă de preluare a operațiunilor de bază ale gigantului din domeniul internetului Yahoo Inc. și este dispus să preia și participația deținută de Yahoo la subsidiara sa japoneză pentru ca oferta să fie acceptată, au declarat, pentru Bloomberg, surse din apropierea acestui dosar.

Alte surse au declarat că și Google, principala divizie a grupului Alphabet Inc., analizează depunerea unei oferte pentru preluarea operațiunilor web ale Yahoo, în timp ce multe alte companii care anterior erau considerate drept posibili investitori la Yahoo, printre care AT&T Inc., Comcast Corp și Microsoft Corp., nu au de gând să facă o ofertă.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, Verizon și subsidiara sa AOL Inc. colaborează cu cel puțin trei bănci la oferta pentru preluarea Yahoo. Angajarea mai multor bănci este un semn că Verizon este serios cu privire la planurile sale de preluare, în condițiile în care a anunțat încă de anul trecut că este interesat să preia o parte sau chiar toate operațiunile Yahoo. În plus, oferta de a prelua participația de 35,5% din acțiunile Yahoo Japan deținută de grupul Yahoo (evaluată la aproximativ 8,5 miliarde de dolari) ar putea plasa Verizon în fața oricărei alte oferte.

Yahoo a fixat data de 11 aprilie drept termen limită pentru depunerea de oferte preliminare. Posibilii cumpărători trebuie să-și prezinte ofertele, inclusiv care activele pe care speră să le preia și la ce preț. De asemenea, Yahoo a cerut posibililor ofertanți să prezinte detalii cu privire la modul în care vor finanța achiziția, precum și aprobările pe care vor trebui să le îndeplinească în acest scop.

- Advertisement -

Sursa: Agerpres

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x