Thursday, March 28, 2024

​FMI: economiile asiatice vor aduce cea mai mare parte a cresterii economice la nivel mondial

Must Read

Poate că economiile Asiei sunt trase în jos de încetinirea Chinei, însă acestea generează în continuare cea mai mare parte din creşterea economică a lumii, potrivit oficialilor Fondului Monetar Internaţional, citaţi de CNBC.

“Asia resimte impactul redresării încă fragile a economiei mondiale, cât şi a procesului continuu şi necesar de reechilibrare din China, însă cererea internă se menţine remarcabil de solidă în cea mai mare parte a regiunii, susţinută de veniturile reale în creştere şi politici macroeconomice încurajatoare în multe ţări”, afirmă Changyong Rhee, director al departamentului pentru Asia-Pacific al FMI.

Regiunea Asia Pacific este aşteptată să avanseze cu o rată solidă de 5,3% în acest an, reprezentând aproape două treimi din creşterea la nivel mondial, însă în uşoară scădere faţă de rata de 5,4% de anul trecut.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x