Friday, March 29, 2024

Actiunile Apple au scazut cu 11% saptamana aceasta, cel mai mare declin din 2013

Must Read

Apple a pierdut săptămâna aceasta 65 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră, în condițiile în care rezultatele financiare dezamăgitoare au provocat un declin săptămânal de 11% pentru acțiunile companiei, informează Reuters. Vineri, acțiunile Apple au scăzut cu 1,14%.

Apple a anunțat miercuri că veniturile și profitul companiei au scăzut în primul trimestru al anului, dezamăgind investitorii, iar titlurile companiei au coborât cu 6,3% după anunț.

Joi, acțiunile Apple au continuat să scadă și au închis în coborâre cu 3,08% după ce miliardarul american Carl Icahn a anunțat, într-un interviu pentru CNBC, că a vândut întreaga sa participație la gigantul IT, motivând că este îngrijorat în legătură cu perspectivele companiei pe piața din China. Icahn deținea ușor sub 1% din acțiunile Apple, iar vânzarea acestora i-a adus circa 2 miliarde de dolari.

În perioada ianuarie-martie, profitul Apple s-a redus cu 22,5%, la 10,52 miliarde de dolari, de la 13,57 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile companiei au scăzut cu 13%, de la 58 miliarde de dolari la 50,55 miliarde de dolari, înregistrând primul declin trimestrial din ultimii 13 ani.

- Advertisement -

Vânzările de iPhone au înregistrat, în perioada menționată, primul declin trimestrial de la lansarea primului model, în 2007, dar scăderea raportată a fost mai mică decât se așteptau analiștii. Apple a vândut 51,2 milioane de iPhone în primele trei luni ale anului, în scădere cu 16% față de anul trecut, dar peste volumul estimat de piață, de aproximativ 50 milioane de unități.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x