Monday, May 23, 2022

BRD a raportat profit de 63 mil. lei in T1, in scadere cu 23% fata de aceeasi perioada din 2015

Must Read

BRD, a doua bancă din sistem controlată de grupul francez SocGen, a raportat pentru primul trimestru un profit net de aproape 63 milioane de lei (14 mil. euro), în scădere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, rezultat influenţat de plata anuală către Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi Fondul de Rezoluţie.

La nivel de grup, adică operaţiunile pe care francezii le desfăşoară în România prin BRD Asigurări, BRD Sogelease, BRD Pensii, profitul net a fost de 73 mil. lei, în scădere anuală cu 14%.

Venitul net bancar al grupului a ajuns la 647 mil. lei, cu 3% peste ni­velul din primul tri­mestru din 2015, pe fondul creşterii veniturilor nete din do­bânzi (Ă7%), cât şi datorită creşterii veniturilor nete din comisioane mai mari (Ă4,8%)

La nivel individual, veniturile nete din dobânzi au fost în primul trimestru de 389 mil. lei, în urcare cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

- Advertisement -

„Primul trimestru indică un început bun de an 2016, ce reflectă o îm­bună­tătire pronunţată a per­for­manţei operaţionale şi acti­vitate dina­mică pe seg­men­tele de clienţi per­soane fizice şi mari clienţi cor­porativi“, a afirmat Philippe Lhotte, directorul general al BRD.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Modelele de iPhone pe care WhatsApp nu va mai funcționa. Ce trebuie să știe cei afectați de noile reguli

WhatsApp anunţă, printr-un articol postat pe site-ul de suport, că va renunţa peste câteva luni la suportul pentru două dintre...
- Advertisement -

More Articles Like This