Tuesday, April 16, 2024

Care au fost zodiile celor 12 apostoli

Must Read

Astologia biblica (astrologie crestina) este un domeniu fascinant, in care multi astrologi au preferat sa nu se avante. Ea se bazeaza foarte mult pe asocierile dintre cele 12 zodii si cei 12 apostoli.

Atat in Vechiul Testament, cat si in Vechiul Testament, numarul 12 este predominant. Sunt 12 apostoli, 12 fii ai lui Iacob (sau cele 12 triburi ale Israelului), 12 straturi de pietre pretioase puse la fundatia Noului Ierusalim.

Astrologia biblica a cautat sa faca legaturi intre cele 12 zodii si apostoli, punand in balanta trasaturile semnelor zodiacale si ale discipolilor lui Iisus Hristos.

Iata care au fost zodiile celor 12 apostoli

- Advertisement -

Berbec – Petru

Apostolul Petru ar fi fost Berbec. El a fost liderul apostolilor si fondatorul noii biserici, fiind vazut de catolici drept primul Papa.

Biblia il prezinta ca un om impulsiv, intocmai ca un Berbec. Atunci cand Iuda l-a tradat pe Iisus si preotii din Ierusalim au venit dupa El, Petru a fost cel care a sarit sa ii atace. Se razgandeste repede, se aprinde cu usurinta, personalitatea sa este puternica, incandescenta, stimulanta, captivanta, intocmai ca zodia Berbecului

Taur – Simon Zilotul

Ca si semnul zodiacal care i-a fost atribuit, Simon era ingrijorat de bani si proprietati. Era determinat sa nu mai plateasca taxe Cezarului, desi Iisus l-a invatat sa „dea Cezarului ce este al Cezarului”. Ca multi Tauri, prefera siguranta si bunastrarea materiala, crede ca altii profita de el si nu se razgandeste.

Gemeni – Iacov cel Drept

Iacov era un orator innascut, caracteristica specifica Gemenilor. Plin de idei, el a fost admirat pentru felul in care a reusit sa le exprime, devenind primul episcop al Ierusalimului.

Ca si nativii Gemeni, el este schimbator, nestatornic si instabil. Biserica Catolica il vede ca pe un var al lui Iisus Hristos, in timp ce alte religii crestine, printre care si cea ortodoxa, il considera fiul lui Iosif, dintr-o alta casatorie.

Rac – Andrei

Andrei era o fire pasnica, singuratica si prefera siguranta caminului, exact ca un nativ al zodiei Rac. Nu ii placea sa se considere un lider si era o persoana sensibila. Frate cu Petru, i-a impartasit imediat acestuia vestea ca l-a intalnit pe Mesia si l-a condus la Mantuitor. Era extrem de loial si de atasat de valorile familiale.

Leu- Ioan

Apostolul Ioan iubea sa fie in centrul atentiei. Orator bun, atragea atentia asupra a ceea ce spune folosind cuvinte puternice pentru a-i face pe cei din jur sa ii preia conceptiile. Personalitate puternica, exact ca un Leu, dorea sa fie respectat, admirat si perceput ca un om generos. Desi uneori putea parea aspru, era marinimos cu cei din jur. Este autorul multora dintre cartile Noului Testament.

Fecioara – Filip

Personalitate meditativa, calculata si curioasa, apostolul Filip este perceput ca fiind in zodia Fecioarei. El este cel care l-a prezentat pe Iisus apostolului Bartolomeu. Foarte organizat, meticulos si preocupat de detalii, exact ca nativul Fecioara, poate sa fie foarte critic uneori, atat cu el insusi, cat si cu ceilalti.

Balanta –  Bartolomeu

Foarte diplomat, ca o adevarata Balanta, Bartolomeu era o persoana echilibrata, foarte persuasiva si plina de tact. Isi formula foarte bine ideile si gandurile, cautand metode de a-i convinge pe ceilalti sa i se alature. Dispus sa lupte pana la capat pentru ideile in care crede, Bartolomeu se incadreaza cel mai bine in tiparul Balantei.

Scorpion – Toma

Toma este apostolul cunoscut pentru scepticismul sau, punand la indoiala chiar si invierea lui Iisus pentru ca nu avea o dovada clara in acest sens. Aprins, cu o vointa puternica, el nu putea crede in ceva fara a avea o dovada palpabila, exact ca un veritabil Scorpion. Cand reuseste sa creada in ceva, devine devotat si fidel.

Sagetator  – Iacob cel Mare

Fiu al lui Zevedeu si al Mariei Salomeea, apostolul Iacob cel Mare este considerat alaturi de Petru si Ioan unul dintre apostolii care au avut cel mai mare impact asupra crestinatatii. Inzestrat cu o intuitie deosebita, era un iubitor al calatoriilor, dar si al consecventei si cinstei, trasaturi specifice pentru Sagetatori.

Capricorn – Matei

Apostolul Matei era cel desemnat de romani sa colecteze taxele. Avea respect pentru autoritate si credea in onoare, apreciind puterea, desi nu ii placea sa faca abuz de ea. La fel ca un Capricorn, era ambitios, constiincios, corect si dorea sa reuseasca in tot ce si-a propus.

Varsator – Iuda Tadeul

Considerat protectorul celor deznadajduiti, el este animat de dorinta de a descoperi, de a cerceta si de a se razvrati, dar ca si Varsatorul, care prada repede deznadejdei.  Este cel care l-a întrebat pe Iisus, la Cina cea de Taina, de ce li se va arata numai lor si nu restului lumii.

Pesti – Iuda Iscarioteanul

Este apostolul care l-a vandut pe Iisus pe 30 de arginti. Dupa moartea sa, a fost inlocuit de apostolul Matia. Iuda este cel care gestiona problemele de natura financiara si administrativa ale grupului de apostoli si asigura mancarea. La fel ca un nativ Pesti, este influentabil, retras si are tendinta de a deveni depresiv.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x