Warren Buffett vrea sa cumpere Yahoo

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Miliardarul Warren Buffett si alt miliardar american, Dan Gilbert, fac parte dintr-un consortiu care urmeaza sa faca o oferta de preluare a afacerilor legate de internet ale Yahoo, companie cu probleme financiare, potrivit Reuters.

Warren Buffet este implicat in finantarea ofertei prin intermediul holdingului sau, Berkshire Hathaway. Miliardarul, in varsta de 85 de ani, a fost implicat in mai multe operatiuni in care a oferit finantare pentru preluari. In 2014, Berkshire a participat cu 3 miliarde de dolari la preluarea de catre reteaua americana de fast-food Burger King a lantului canadian de gogoserii Tim Hortons.

In 2 mai, Warren Buffet a declarat, intr-un interviu acordat CNBC, ca afacerea Yahoo s-a deteriorat semnificativ si ca “ceva trebuie schimbat acolo”, insa nu a dat niciun indiciu ca ar fi interesat sa participe la o oferta de preluare.

Yahoo a fost unul dintre pionierii internetului, in anii 1990, dar in ultimii ani nu a tinut pasul cu schimbarea gusturilor consumatorilor si a strategiilor de publicitate, astfel ca a pierdut utilizatori si venituri in favoarea unor competitori precum Facebook, Twitter sau Google.

Compania discuta despre mai multe directii strategice incepand cu luna februarie. Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, a declarat ca va lua in condiderare oferte pentru preluarea activitatilor de baza ale companiei.

Yahoo a primit deja peste zece oferte luna trecuta, iar valoarea ofertelor a fiost cuprinsa intre 4 si 8 miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate discutiilor. Printre companiile care au facut oferte se numara Verizon, YP Holdings, TPG si un consortiu condus de Bain Capital si Vista Equity Partners, potrivit Bloomberg.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.