Thursday, March 28, 2024

Bursa aduce pe piata 30 de produse noi de investitii in parteneriat cu Raiffeisen Centrobank

Must Read

Investitorii de la Bursa de Valori București au disponibile la tranzacționare warrant-uri emise de Raiffeisen Centrobank pentru un aur, 6 acțiuni românești și doi indici.

Raiffeisen Centrobank și Raiffeisen Bank România vine cu o nouă gamă de produse structurate care vor fi listate începând de astăzi la cota Bursei de Valori București. Este vorba despre “warrant-uri”, instrumente financiare având activ suport fie acțiuni tranzacționate în piața românească, fie indici sintetici și cotrația internațională a aurului măsurată în dolari.

Nu mai puțin de 30 astfel de instrumente derivate emise de Raiffeisen Centrobank vor fi disponibile la tranzacționare. 5 dintre acestea au activ suport aurul, câte 4 replică traiectoria indicilor Eurostoxx 50 pentru acțiuni europene și ROTX al pieței românești, iar câte 3 tipuri de warrant-uri vor fi emise pentru un număr de 6 acțiuni listate la BVB. Este vorba despre produse structurate având activ suport titlurile Banca Transilvania (TLV), BRD Groupe Societe Generale (BRD), Electrica (EL), Romgaz Mediaș (SNG), OMV Petrom (SNP), Fondul Proprietatea (FP).

Având un grad ridicat de complexitate, acestea vor fi disponibile atât pentru investitorii instituționali activi pe piața de capital românească, cât și pentru investitorii individuali cu un anumit grad de pregătire. Warrant-urile pot fi folosite pentru speculații, pentru mijlocirea riscului de către deținătorii de acțiuni, pentru obținerea efectului de levier, dar și pentru arbitrajul dintre piețe, a explicat Jaroslav Kysela, Senior Sales, Structured Products, Central and Eastern Europe la Raiffeisen Centrobank Austria.

- Advertisement -

“Avantajele sunt clare”, a declarat acesta în cadrul unui seminar de prezentare a respectivelor instrumente susținut la Bursa de Valori București și la care au participat cu puțin peste 20 de persoane.

Warrant-urile sunt instrumente populare, în piața de capital din Germania fiind aproape 380.000 de emisiuni, reprezentând aproximativ 51% din totalul de peste 378.000 produse structurate disponibile la tranzacționare.

Este un produs complicat, iar investitorii riscă să piardă 100% din bani, avertizează Kysela. Riscurile sunt induse de volatilitate, prețul activului suport, dividendele așteptate, rate de dobândă și maturitate. Răscumpărarea lor depinde de solvabilitatea Raiffeisen Centrobank. Dacă emitentul devine insolvent, pierderile sunt totale, a spus agentul de vânzări.

Detalii legate de fiecare instrument în parte și prezentările reprezentanților Raiffeisen sunt disponibile pe portalul Bursei de Valori București pentru investitorii interesați de tranzacționarea acestor produse. Raiffeisen Centrobank a mai adus produse structurate la cota pieței locale, unele dintre cele mai populare fiind certificatele care replică evoluția prețului petrolului Brent și care se tranzacționează spot, având coomportament de acțiune.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x