Tuesday, August 9, 2022

Transgaz va incepe in 2017 lucrarile la conducta de gaze care leaga Bulgaria, Romania, Austria si Ungaria

Must Read

Construcția conductei Bulgaria – România – Ungaria – Austria (BRUA), care va lega rețelele de gaze naturale din cele patru state și va permite exportul gazelor de la Marea Neagră spre Austria, va începe, conform graficului actual, în a doua jumatate a anului 2017, autoritățile fiind în proces de obținere a avizelor necesare.

”În prezent, proiectul BRUA se află în faza de elaborare a Proiectului Tehnic pentru conducta și stațiile de comprimare. De asemenea, se află în derulare procesul de obținere a avizelor și acordurilor necesare obținerii autorizațiilor de construire”, a precizat Transgaz, într-un răspuns transmis la solicitarea News.ro.

După finalizarea acestei etape, urmează demararea procedurii de atribuire pentru achiziția lucrărilor de execuție aferente conductei și stațiilor de comprimare, realizarea lucrărilor de execuție și punere în funcțiune, iar apoi începerea operării.

Construcția conductei ar putea fi finalizată, în acest caz, la sfârșitul anului 2019, așa cum este prevăzut, de altfel, în Planul de dezvoltare al sistemului național de transport al gazelor elaborat de Transgaz.

- Advertisement -

Proiectul BRUA a apărut după eșecul Nabucco și presupune dezvoltarea unei capacități de transport gaze naturale între punctele existente de interconectare cu sistemele de transport gaze naturale din Bulgaria (la Giurgiu) și Ungaria (Csanadpalota), prin construirea unei noi conducte.

BRUA va străbate teritoriul României pe o distanță de 528 de kilometri, de la sud, din județul Giurgiu, spre vest traversând județele Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș și Arad.

Valoarea estimată a proiectului se ridică la 560 milioane de euro. Din cele aproximativ 680 de locuri de muncă generate pe durata de construire a BRUA, aproximativ 340 vor fi ocupate de forța de muncă locală.

Comisia Europeană a validat, pe 19 ianurie 2016, finanțarea cu suma de 179 milioane de euro a lucrărilor ce urmează să fie efectuate de Transgaz la sistemul național de transport a gazelor naturale românesc pentru dezvoltarea conductei BRUA, faza 1.

Astfel, Transgaz dispune de o parte din finanțarea necesară pentru a realiza lucrările pe teritoriul României.

După punerea în funcțiune, proiectul va asigura o capacitate maximă de transport gaze naturale de 1,5 miliarde metri cubi/an înspre Bulgaria și de 4,4 miliarde mc/an înspre Ungaria. Prin această conductă ar urma să fie transportate spre Austria și alte state vest-europene și gazele extrase din Marea Neagră.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Muniție românească trimisă în Ucraina. Primele imagini cu obuzele de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni au primit obuze fabricate în România de...
- Advertisement -

More Articles Like This