Tuesday, May 28, 2024

Yahoo Messenger dispare! Compania americana trimite la „Recycle Bin” aplicatia lansata in 1998

Must Read

Yahoo a anuntat ca va pune capat aplicatiei Yahoo Messenger, lansata la finele anilor ’90, lucru care se va intampla dupa 5 august 2016, iar dupa aceasta data utilizatorii actuali nu vor se vor mai putea loga sau trimite mesaje.

Versiunile anterioare ale Yahoo Messenger nici nu mai sunt disponibile pentru descarcari, potrivit publicatiei VentureBeat.

„In decembrie 2015, am anuntat un nou Yahoo Messenger pentru mobil, web si si Yahoo Mail pe desktop, construit pe o noua platforma moderna, ceea ce ofera utilizatorilor o modalitate rapida, frumoasa si inteligenta de a trimite – si anula trimiterea de – mesaje, fotografii si imagini animate in 1:1 si conversatii de grup. Daca astazi oferim interoperare intre produsul anterior si noul Yahoo Messenger, incurajam toti utilizatorii nostri sa finalizeze tranzitia catre noul Yahoo Messenger, pentru ca nu vom mai sustine platforma anterioara de la data de 5 august 2016. Intentionam sa ne concentram eforturile pe noul Yahoo Messenger”, arata wall-street.

Imprumutand din tehnologiile Flickr, Yahoo a lansat o versiune bazata pe web a serviciului, in decembrie 2015, impreuna cu o paleta de aplicatii Android si iOS. Astfel, in ceea ce priveste vechea platforma de Yahoo Messenger, doar clientii desktop vor avea de suferit, in timp ce versiunile web si mobile vor continua.

- Advertisement -

Yahoo Messenger a fost lansat in martie 1998 si o perioada de mai multi ani, a fost disponibil numai printr-o aplicatie desktop, pentru Windows, Mac, Linux si chiar Solaris. La inceputul anilor 2000, Yahoo Messenger a devenit extrem de popular si se lupta pentru primul loc in ceea ce priveste serviciul de mesaheri pe Internet cu Microsoft Windows Live Messenger si Skype.

Popularitatea serviciului s-a redus drastic insa, odata ce au aparut servicii noi, cum ar fi chat-ul Facebook (acum Facebook Messenger), Twitter si alte aplicatii mobile, care au mancat din cota sa de piata. Yahoo nu a reusit sa isi adapteze la timp business-ul si ca urmare Yahoo Messenger a pierdut foarte multi utilizatori, arata Softpedia.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x