Friday, March 29, 2024

Banca Transilvania si-a majorat capitalul cu 620 milioane lei

Must Read

Banca Transilvania (TLV), , şi-a majorat capitalul social cu 620 milioane lei, prin emisiunea unui număr de 620 milioane acţiuni cu o valoare nominală de un 1 leu.

Astfel, după emiterea ASF a Certificatului de Înregistrare, capitalul social al companiei este în prezent de 3,646 miliarde lei.

În urma acestei operaţiuni, capitalizarea bursieră a băncii este de 7,85 miliarde lei (1,757 miliarde euro).

Banca Transilvania are un număr de 2,15 milioane clienţi, în creştere cu 14% faţă de anul precedent. De asemenea, banca a înregistrat venituri din dobănzi de 1,3 miliarde lei anul trecut. BT are active în administrare de aproximativ 47,2 miliarde lei, reprezentând aproximativ 12,5% din totalul activelor sistemului bancar românesc.

- Advertisement -

Cel mai mare acţionar al băncii este BERD, cu o deţinere de aproximativ 11,46. Invstitorii personae fizice deţin 18,6% din capitalul băncii, iar cel mai mare acţionar persoană fizică al băncii este Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie şi unul dintre fondatorii băncii, cu o deţinere de 4,13% din capital.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x