Thursday, December 2, 2021

Ropharma Brasov a absorbit farmaciile Cristina Farm, Nipam Farm si Farmacia Sedofarm

Must Read

Ropharm Braşov (RPH), companie farmaceutică controlată de omul de afaceri Mihai Miron, a fuzionat prin absorbţie cu societăţile Cristina Farm, Nipam Farm şi Farmacia Sedofarm.

Astfel, în urma acestei operaţiuni capitalul social s-a majorat cu 485.703 de acţiuni la o valoare nominală de 0,1 lei, anunţă reprezentanţii companiei farmaceutice, ceea ce conduce la un capital social actual de 51 milioane lei.

Compania deţine aproximativ 130 de farmacii şi un portofoliu de producţie proprie format din 73 de produse, acoperind 24 de arii terapeutice. În primul trimestru al acestui an compania a încasat un profit de 1,6 milioane lei, în scădere cu 50% faţă de rezultatul raporat în aceeaşi perioadă de anul trecut.

Veniturile din vânzări au fost de 118,2 milioane lei, cu 0,5 milioane lei mai puţin faţă de rezultatul înregistat după primele trei luni din 2015. Compania şi-a bugetat vânzări de peste 100 milioane de euro, vizând un profit de două milioane de euro.

- Advertisement -

În 2015, veniturile nete înregistrate de Ropharma au fost de 438,6 milioane lei, în creştere cu 3,8% faţă de anul precedent. De asemenea, profitul raportat de compania farmaceutică a fost de 7,92 milioane lei, echivalentul unei scăderi de 3,5% faţă de 2014. Compania a avut peste 5,8 milioane de clienţi în 2015, în creştere cu 5,4% faţă de 2014. Astfel, veniturile din farmaciile proprii au adus încasări de 314,7 milioane lei, în timp ce veniturile din distribuţie au adus 128,8 milioane lei.

Majoritatea vânzărilor au provenit din Republica Moldova, respectiv 63%, restul fiind înregistrate în România. Societatea a încheiat anul pe locul opt ca distribuitor pentru piaţa de retail, în topul lanţurilor farmaceutice plasându-se pe locul cinci, potrivit datelor raportului administratorilor.

Capitalizarea buriseră a companiei este de 149,8 milioane lei după ce acţiunile RPH au înregistrat o depreciere de peste 14% de la începutul acestui an, fiind tranzacţionate ultima oară la 0,28 lei per titlu.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Cum arată casa în care locuiește miliardarul Elon Musk. Condițiile modeste în care trăiește cel mai bogat om al lumii VIDEO

Elon Musk știe să facă afaceri, iar acest lucru i-a adus și titlul de cel mai bogat om al planetei,...
- Advertisement -

More Articles Like This