Tuesday, May 21, 2024

Alro va fi furnizor de aluminiu pentru Airbus incepand cu anul viitor

Must Read

Alro a încheiat un acord multianual cu cel mai mare producător european de avioane în vederea livrării de plăci de aluminiu pentru fabricarea aeronavelor Airbus.

Avioanele Airbus vor fi confecționate cu aluminiu de la Alro Slatina (ALR). Compania a anunțat astăzi pe portalul Bursei de Valori București unde este listată că a fost selectat ca furnizor de aluminiu de către cel mai important producător de aeronave din Europa. Acordul a fost încheiat pe o perioadă de mai mulți ani, începând cu 2017. În conformitate cu termenii contractului, Alro va furniza produse laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor.

„Așteptăm cu nerăbdare să începem acest parteneriat cu Airbus și să furnizăm plăci de aluminiu de cea mai bună calitate pentru industria aerospațială”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO Alro în comuncatul companiei.

Alro deține certificarea de performanță NADCAP (Programul national de acreditare a contractorilor din domeniul industriei aerospatiale și al industriei de aparare) pentru conformitatea cu cerințele industriei aerospațiale. Certificatul a fost acordat de către Consiliul managerial NADCAP, în conformitate cu Standardul Aerospațial SAE, AS 7003, ca urmare a testării aliajelor de aluminiu produse la Slatina, pentru tratamentul termic, măsurarea conductivității, testarea la tracțiune, duritate și metalografie.

- Advertisement -

Comunicatul companiei nu furnizează date cu privire la o valoare a contractelor sau a cantităților care urmează să fie livrate.

Alro a anunțat astăzi obținerea unui profit net semestrial de 39 milioane lei, în scădere cu 76%, de la 68 milioane lei în primul semestru al anului trecut., în condițiile unui recul al cifrei de afaceri la 1,1 miliarde lei, de la 1,2 miliarde lei în S1 2015.

Compania Alro Slatina este controlată prin grupul olandez Vimetco de miliardarul rus Vitali Machitski în proporție de 84,19%. La ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București, de 1,120 lei/acțiune, consemnat în sesiunea de tranzacționare de ieri, capitalizarea bursieră a societății se ridica la 799,43 milioane lei (179,22 milioane euro).

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

IPO-ul Premier Energy s-a încheiat cu succes, la prețul de 19,5 lei/acțiune

• La 1.000 de acţiuni subscrise, un investitor de retail va primi 125 de titluri • Data estimată pentru listarea...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x